sanxhPreshPreshevë, 7 maj  -Kryetari i Bordit Ekzekutiv të SDA Sanxhakut Enis Imamoviç bëri thirrje të dërguarit të Bashkimit Demokratik Boshnjak te Sanxhakut për të formuar një force te perbashke tpoltike mes Preshves dhe sanxahkut. Partitë e pakicva në parlamentin e ri do të bashkojnë forcat. Eshte fjale ketu për grupin e ri parlamentar ku do të jetë Partia e  Bashkimit Demokratik (BDZS)) të Sanxhakut e Sulejman Ugljanin, shkruar gazeat serbre “Kurir” trasnemeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Koalicioni i ri ne Kuvendin e Serbisë: Bashkohen shqiptarët e Presheves me Sanxhakun

Kryetari i Bordit Ekzekutiv të SDA Sanxhakut Enis Imamoviç i bëri sot thirrje deputetëve të Bashkimit Demokratik boshnjak të Sanxhakut (BDZS) në Kuvendin e Serbisë formuar një fraksion të pakicës.

SDA Sanxhakut dhe BDZS kane  fituar nga dy deputetë në zgjedhjet parlamentare në Serbi më 24 prill. Në ekipin e tyre, ashtu siq njoftoi Imamovic, do të përfshijë përfaqësues të partive shqiptare. Ai ishte në konferencë për shtyp tha se partia do të vazhdojë të bashkëpunojë me Partinë për Veprim Demokratik (PVD) Riza Halimi.

Sipas agjencise se lajmeve “Presheva jonë” ky bashkim i deputete nga Presheva dhe Sanxhaku ne Kuvendine Serbisë eshte “rezultat” i diskriminimit serb. Kete e tha dite me pa gajrt eje vcizite ne Prshevë, para zdhejve ne Serbi edhe Bartësi i listës zgjedhore e Bashkësisë Demokratike Boshnjake të Sanxhakut Muamer Zukorliç sipas te cilit “zullmucarin,  Serbisë kunder shqiptarëve duhe tluftuar nga Sanxhaku deri në Luginë!..”

“Me këtë listë të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, në seancën e fundit, ne kemi bashkëpunuar me sukses në një grupit të përbashkët, në mënyrë që ne të vazhdojmë të bashkëpunojmë…”

Ai ka thënë se zgjedhjet parlamentare dhe lokale në Serbi e fundit “e parregullt, në një atmosferë të kërcënimeve, shantazheve dhe kërcënimeve”.

SHPËRNDAJE