Preshevë, 22 shkurt  –Koalicioni i ri qeverisës në Preshevë mes APN dhe Lëvizjes se qytetareve për Reforma te PDSH-së, ka për prioritet zhvillimin ekonomik në komunën e Preshevës, qe deri tani keto investime kane munguar në rajon, ka thëne per N1 kryetari i Kuvendit Komunal te Preshevës Sami Salihu, transmeton agjencia e lajmeve Presheva Jonë

Salihu, i cili është udhëheqës i Lëvizjes për Reformën PDSH-së, tha për Beta se ishin të koalicionit qeverisës dhe dy deputetët e ftuar listën serbe e cila pritet të kontribuojë për marrëdhënie më të mira me autoritetet në Beograd.

“Ne presim që të fillojnë të punojnë në një drejtim më të mirë se ata kanë bërë partitë që komuna e Preshevës menaxhuar kaluar 27 vjet. Prioritet për zhvillimin ekonomik të qeverisë së re dhe për përmirësimin e gjendjes sociale në komunën e Preshevës, ku shkalla e papunësisë është rreth 70 për qind..” ka thëne ne vazhdim  Salihu.

Ai tha se lëvizja për Reformën e PDSH-së, e cila u formua me anëtarë të Partisë Demokratike të Shqiptarëve të cilët vitin e kaluar u ndanë nga ajo parti do te vazhdoje permsimimin e jetes dhe interesave kombëtare të shqiptarëve, por që në të njëjtën kohë të jetë më shumë energji fokusuar në bashkëpunim më të mirë me autoritetet dhe insitucionet shteterorte serbe, të cilat pritet të kontribuojnë në listën serbe, e cila është pjesë e koalicionit qeverisës.

 

N1info.srb: Kolacioni “mutletnik” me mire preferon serbet ne pushtetin lokal, se sa shqiptaret
Image associée“Ne nuk i shkojme ndryshe serbët, si çdo qytetar tjetër dhe kemi pranuar Listës Serbe që është mbështetur nga koalicioni tonë, sepse ne besojmë se është normale që serbët si qytetarë të Preshevës bëj gjithçka mundem për të kontribuar në mirëqenien e komunat Preshevë”, tha Saliu. Do perkujtuar se Kuvendi i Presheves deri tahs nuk ka apsur ansje serbe ne kete organ, Hyrjene serbeve ne Kuvendin e Preshves nacionalistet serbe e kane qujatur hostorike.

Por sipas Salihut, pritet që shteti do të fillojë një mënyrë të ndryshme për të shikuar në komunën e Preshevës dhe në Preshevë do të fillojnë të vijnë investimet, të cilat deri më tani kanë përfunduar kryesisht deri Nish dhe Leskovc, apo ne Vranjë.

Pjesë e koalicionit të ri qeverisës në Preshevë ishin dy deputetë nga lista e Serbisë, cka kolacioni ka injoruar palen shqiptare rrespektivsht  bazen e Partisë Demokratike Shqiptare, lideri i së cilës Ragmi Mustafa, Partia për Veprim Demokratik, lideri Riza Halimi dhe Bashkimi Demokratik i Luginës, lideri i së cilës eshte Skender Destani.

SHPËRNDAJE