Preshevë, 21 janar -Siq kemi njoftuar, nga sot ambasadori amerikan do te gjendet per nje viozite tre diktore ne Luginen e Presheves. Situata politike, ekonomike ne vacanti diskriminimi dhe eksodi i shqiptareve etnik ne komunat shqiptare ne Medvegjë, Bujanoc dhe Presheve Ambasadori do te jete qëllimi i kesaj vizite e ambasadorit amerikan Anthony F. Godfrey, ka mesuar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë.

Ne agjenden tij ishte parapare te takoj lideret nga Lugina Presheves, perfshire ketu edhe ate nga Medvegja. Nese Tirana apo Presheva harron Medvegjën, Amerika asesi jo.

Siq kemi raportuar dje ne agjnden e lidereve nga Lugian per ta ztakuar mabasadortin amerikan ka qnee dhe Muahrrem Salihu, duptet nga Medvegjas i cili gjendet jashte vendit per takime me perosnaliete nderkombëtare te caktuara qysh vitine kaluar.

Dhe mu per keet Muharrem Salihu kerkon falje nga ambasadori amerikan qe nuk takoi ne Preshevë. Burimet diplomatike te agejncise se lajmeve “Presheva Jonë, mesojne se Ambasadori i SHBA-ve Godfrey ka rezervuar nje takim special , shume me gjate ne  ambasaden amerikane ne Beograd me liderin nga Medvegja z.Muharrem Salihu.

Me nje shtrengim duarsh apo ne nje koktei nuk mjafton te shpjegosh hallet dhe problemet e shumta te shqiptareve te Lugines se Presheves  e as te Medvegjës te grumbulluara vitet e fundit, por nevoitet kohe me e gjate per t’i shpjehuar me tetajsiht miqve tane amerikan, ne kete rast me ambasadorin Anthony F. Godfrey per diskriminimin e shqiptareve ne Luginen e Presheves, ku Serbia me disa lidere albanofon te kesaj ane ja karritur qëllimit te vet ne Medvegjë.  Takimi mes ambasadorit amarikan dhe z.Muharrem Salihut do te mbahet kah mesi i muajit shkurt, data e njohur per redaksine tonë.

SHPËRNDAJE