Gazetari agjencise së lajmeve “Persheva jonë” në bisede me  Sali Bislimin, veprimtar  i shquar ne diasporen shqiptare i cili jeton dhe vepron në Zvicer, njëherit Presidenti i Zerit Perendimor te Kosoves me seli në Bernë

 

Bernë, 16 shtator  -Sali Bislimi, veprimtar  i njohur ne diasporen shqiptare i cili jeton dhe vepron në Zvicer, njëherit Presidenti i Zerit Perendimor te Kosoves me seli në Bernë ne emer te organzates se tij (OJQ) qe tumbon mbi 100 anetare, qe drejton ai dhe në emer te shpiptareve ne Zvicer ka uruar emërimin e liderit Ramush Haradinajt ne krye te Qeverise se Kosovës, me shprese qe ky ndryshim, siq shprehet ai, te ndryshojne edhe në te mire te shqiptareve ne Zvicer.

 

“Me vjen mire mua personalisht por edhe neve shqiptareve ne diaspore qe pas tre muajsh gjume dhe ngerqi politk te insitucioneve te Kosovës, dalin nga gjumi dhe themeluan më ne fundi qeverine e saj. Lajmi per zgjedhjen e z.Haradinaj ne krye te qeverise se Kosovës pa dyshim ehste mirerpitur dhe ka gezuar pa masë cdo ushtar te UCK-së por edhe cdo shqiptar, perfshire këtu edhe neve ketu ne Zvicer dhe ne mbare diasporen shqiptare. Do ishte  nje gje e mrrekullueshme nëse qeveria  e re  e Kosoves do të  nderpriste funksionimin e partive politike jasht vendit, ato sot jane te pa nevojshme dhe perqarëse. Neve sot na nevoijetet nje komunitet i organizuar ta zheme lobi shiptaro-zvceran, i cili mund te jete ne sherbim te interesave kombetare..” ka deklaruar veprimtari Bislimi ne fillim te bisedës per agjencine e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Bislimi: Kosova ka nevoje me shume lobim ne favor te njohjeve te reja dhe anetaresimit te Kosovës ne UNESCO dhe Interpol

Sali Bislimi, veprimtar  i shquar ne diasporen shqiptare i cli drejton OJQ Zeri Perendimor i Kosoves me seli en Berne nga ne ser kontaktesh dhe biseda me atoritet helevtike por edhe ato ne Strasbourf si Hans van Baalen , kryetar i Liberaleve Evropian Alde dhe Anne Brasseur, Kryetarje e assemblés parlamentare e Keshillit të Evropes vazhon lobimin per Kosovën, njohjet  e reja si dhe anetaresimin e Kosoves ne UNESCO apo Interpol.

“Une qe mbi dy dekada se bashku me familjen time jetoj dhe veproj ne Zvicer dhe qe nga vitet e 90 merrem me aktivitetete qeshtjes kombetare edhe ne kohet e fundit drejtoj nje OJQ me emrin Zerit Perendimor te Kosoves me seli në Bernë. Ne veprim me aktivitetet tona ne mbare Zvicren dhe jashta perpiqemi te  inkurajojme bizneset zvicerane qe te investojnë ne Kosove e vetmja menyre qe nepermjet punes dhe mireqenjes behet integrimi i vendit tone ne Evrope. Krahas kesaj jam aktiv edhe ne ndertimin e imazhit te Kosoves duke kontaktuar dhe biseduar me miqe te politikes zvicerane te nivelit te larte federal qe Kosoven ta futin ne prioritetet ekonomike dhe poilitike.” thote ne vzahdim z.Sali Bislimi. një aktivist shum vjeqar i qeshtjes kombetare ne diasporë.

 

Te rinjte tane ne Zvicer dhe diaspore njehere e pergjithmone duhet ta dijne se e  ardhmjae  Kosovës eshte Evropa dhe perendimi e asesi  Serbia, Siria apo Arabia..

Lidhur me, imazhin edhe involivimin e shqiptareve ne Zvicer apo perendim ne disa akte terroriste, perfshire edhe ato te xhihadisteve, ne fund veprimari shquar Sali Bislimi ne kette bisede për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ka thëne se “nuk eshte mire per imazhin dhe përspektiven e Kosovës. Shqiptaret njihen si tolerant ne te kaluaren sepse ishte diktatura enveriste qe ka ekulibru kete fenomene, por ne realitet kjo me nuk eshte dukuri sepse qandret antikombetare serbo-arabe jane duke infektuar kete harmoni nese mund ta them keshu, sepse dihet nga eshte e ardhmja jone, Evropa dhe perendimi e asesi nga Serbia, Siria apo Arabia..”

bisdsllj

SHPËRNDAJE