Shumica e njerëzve përballen me shtypjen e lartë të gjakut si pasojë e stresit dhe faktorëve tjerë, e gjithashtu kjo sëmundje është shumë e shpeshtë në kohën moderne. Megjithatë, është mirë t’i dini nivelet normale të shtypjes së gjakut, në mënyrë që ta dini se kur është koha për të shkuar te mjeku, transmeton Telegrafi.

Përderisa shumica thonë se shtypja normale e gjakut është 120/80, disa ekspertë shëndetësorë e kundërshtojnë këtë duke thënë se shtypja e gjakut dallon në bazë të moshës.
Më poshtë e keni një fotografi, e cila tregon shtypjen normale, minimale dhe maksimale të gjakut, në bazë të moshës që keni.

 

SHPËRNDAJE