Berlin, 14 dhjetor  -Oficerët e policisë fedarel ne Berlioqn kanner arestuar  dy kontrabandistë nga Kosova  per shka se ata dyhsohen er trafikimi te qenjeve njerëzore. Gjate nje aksioni policor, ne banesen e tyre policia hjermnae ka gjetur vec parave edhe arme dhe dokumente te falsifikuara te emigrantëve per te deporutar nga Koosva drejt Cekise, Gjermnaise e Zvcrës etj, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te policise federale

 

Gjate bastisje policia federale ne banese ju gjejnë para, armë dhe dokumente te falsifikuara

Që nga viti 2015, dy kosovaret  nga aktivitet e tyre ilage kihsin arritur qe nëntë persona nga Kosova t’i trasbneferojne klandestin për në Gjermani.

Në emër të Prokurorit Publik Berlinit Policia Federale kane zhvilluar nje aksion ne  tre apartamente në Berlin, në Spandau dhe Reinickendorf, meqe ras ka arerstuar  dy kosovarët.

te arresatuarit kihsin bere kontrabandë  me emigrante duke ju kërkuan deri në 1,000 euro për kokë- Burrat 37- dhe 44-vjeçari do të jepin pergjegjesi para gjyktes se  Berlinit.

Në kërkimet, hetuesit gjetën në dokumente të falsifikuara nga Kroacia, Sllovenia dhe Zvicra. Përveç kësaj, policët gjetën një armë zjarri të mprehtë, municion dhe lirimin për punë dhe kompanisë dokumentet përkatëse të sigurta. Hetimet janë duke vazhduar.

SHPËRNDAJE