Rusia dhe Kina kanë shprehur “keqardhje” për ndërhyrjen ndërkombëtare në Libi, ndërsa kanë bërë thirrje për armëpushim sa më parë që të jetë e mundur.

Dy anëtaret e përhershme të Këshillit të Sigurimit kanë abstenuar nga votimi i rezolutës së OKB-së, e cila mbështet zonën e ndalim fluturimit mbi Libi.

Ministria e Jashtme ruse tha se rezoluta ishte miratuar me nxitim, ndërsa Pekini tha se nuk është dakord “me përdorimin e forcës në marrëdhëniet ndërkombëtare”.

SHPËRNDAJE