Numri i të rriturve që vuajn nga diabeti në tërë botën ka arritur në pothuajse 350 milion njerëz, që është më shumë se dyfishi i numrit vuanin nga kjo sëmundje tridhjet vjet më parë.

Një studim i publikuar në revistën Lancet, kërkuesit kanë zbuluar se 347 milion njerëz jetojnë në botë me diabet, 138 milion prej të cilëve jetojnë në Kinë dhe Indi, në SHBA dhe Rusi jetojnë 36 milion njerëz me diabet.

Lloji më i përhapur i dijabetit, Tipi 2, lidhet ngusht me mbipeshën dhe të qënit mos-aktiv.

SHPËRNDAJE