SEVERE WEATHERVirgjinia, 24 qershor -Bilance i rende  14 të vdekur dhe dhjetra te lenduar nga përmbytjet e sotme në  e fundit  rreshqitja e tokë  dhe Virginia, njofton agjencia e lajmeve Resheva Jone duke ju referuar mediave amerikane.


Rrëshqitjet e tokës, përmbytjet, rrëshqitjet dhe disa viktima: Guvernatori i shtetit amerikan ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme. Pas shirave të dendur në shtetin e West Virginia u vranë të paktën 14 njerëz. Tha guvernatori Earl Ray Tomblin përpara saj media të premten.

A e ulët shkatërruese kanë çuar në rrëshqitje të tokës, përmbytjet dhe rrëshqitjet që prej të enjtes. Kjo ndoshta ishte përmbytja më e keqe në vend për 100 vjet. Ndër të vdekurit janë fëmijë.

Disa zona të shtetit malor në Appalachia janë të shkëputur nga bota e jashtme. Rrugët dhe hekurudhat janë shkatërruar, tha Tomblin. Dhjetëra mijëra janë pa energji elektrike. Televizioni tregoi fotografi marramendës lumenj, automjete çuan nëpër qytete dhe fshatra.
Rrëshqitjet e tokës, përmbytjet, rrëshqitjet dhe disa vdekje: Guvernatori i shtetit amerikan ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme.

Pas shirave të dendur në shtetin e West Virginia u vranë të paktën 14 njerëz. Tha guvernatori Earl Ray Tomblin përpara saj media të premten.

A e ulët shkatërruese kanë çuar në rrëshqitje të tokës, përmbytjet dhe rrëshqitjet që prej të enjtes. Kjo ndoshta ishte përmbytja më e keqe në vend për 100 vjet. Ndër të vdekurit janë fëmijë.

 

SHPËRNDAJE