E para ne Kosovë qe mapipuloi apo luajti me nervat e qytetareve shqiptare ishte Vlora Citaku nje ish-sekretareshe e Thacit ne Prishtinë e cila, para dhejte vitesh kur i kishta marrur ere politikes, nisi fushaten e PDK-së e premtimin për vizat, te cilen fushate sot po e vazhdon Hashim Thaci me takime me serboruse ne Breksel e Paris.

Ftakeqesisht polika kopsvare liberalizmin e vizave e perdoren si karte fushate apo karriere politike. Sikur ta kishin marrru seriozisht, sigurisht sot Kosova do te kishte liberlaizmin e vizave siku “hajduqit” e Rumanisë qe Zvicra dhe Evropa eshte nxore nga lypsat dhe hajnat rumun, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ne Kosovë a po bëjne gara politikajt se kush po rrene me shumë? Një dekadë gënjeshtra për liberalizimin e vizave. E nisi Vlora Citaku, po e vazhdon Hashim Thaci…

Résultat de recherche d'images pour "vlora citaku thaci"Dhe fill pas dy dite (pikërisht me 4 maj 2016) sikur “papagalle” duke perseritur dhe e bindur ne fjalet e shefit te saj Hashim Thathit tha se deire en fudn te ektij viti ksovaret do te kene viozat?!

Vlora Çitaku sa ishte Ministri e Integrimeve Evropiane, ka thënë se pastohe tme Hashim Thacit se Kosova do te kete libarilizmine  vizave deri en fund te vititi 2016

Rrej Hashimi, rrej Vlora Citaku, rrej RTK-ja. Presidenti kosovar me 2 maj në tv e tij (rtk) 2016 tha: Vetem pak ore na ndajne nga liberealizimi i vizave. Por ja deri sot jane bere 21.900 orë apo gati tri vite, Kosova ende pa viza?!, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Mund të them se Kosova ka zbatuar të gjitha kriteret e nevojshme  për rekomandimin e vizave nga Brukseli. Prandaj dua të potencoj  se procesi për liberalizimin e vizave për Kosovën tani më nuk është  duke i numëruar ditët dhe javët por mund të themi se është  duke i numëruar orët”, ka then Hashim Thaci ne vazhdim para tri vitesh.

Para disa viteve  gjegjësisht 8 apo 10 vite Hashim Thaçi ka qenë kryeministër dhe ai ne atë kohe pate thënë se liberalizimi i vizave do të ndodhë shumë shpejt, tash jemi 10  vite pas , dhe  qytetarët ende nuk lëvizin lirshëm. Prandaj qytetarët nuk duhet të mbesin peng i politikanëve të korruptuar,  ata meritojnë liberalizim por që liberalizmi i vizave nuk vij tek njerëzit të cilët janë përgjegjës për të bërat qoftë në aspektin ekonomik qoftë në atë politik ,edhe për krimin e organizuar e korrupsioni.

Pas genjeshtrave te Thcit popullit te Kosovës për vizat, pune e3 madhe pse ai t’mos i genjejne edhe nje grusht shqiptar te shkrete nga Lugina e Presheves, pune e madhe valla,  duke i ngazellyer ata “se do ta marr Luginen e Preshevës me Kosovën” Pirrolla t’kofat Hashim Aga?!

Pra është e padrejtë që qytetarët e Kosovës i kanë  mashtruar me vite për liberalizim të viza dhe nuk mendojmë se me këta njerëz ndodhë liberalizimi i vizave e aq më pak këtë vit edhe pse  konsiderojë se kjo është një e drejtë që e meritojnë qytetarët e Kosovës. Bruksseli alias BE po e shfrytezon Abstenimin e Amerikes ne Kosovë e cila aktulaisht po merret me tema te nxehta, lufta e krizave ne planetin tone se sa me Kosoven.

 

SHPËRNDAJE