Kosova dhe Shqipëria vazhdon të jete preokupim per Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian për të përmirësuar aftësitë e saj në luftën kundër narkotikëve.

Sipas agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referujar raporti te ri të Departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për luftën kundër lëndëve narkotike, nder tjera thuhet se Shqipëria dhe Kosova vazhdon të mbetet një vend jo vetme tranzit por edhe burim kryesor për prodhimin e marijuanës dhe një pikë (depo) për dërgesat e kokainës dhe heroinës me destinacion përfundimtar tregjet evropiane.

 

Oraniazatat nerkombëtare anticrim: Mafia politike ne Kosovë eshte me fuqishme se ndërkombëtaret ne rajon!

Jo vetem DASH por edhe Observatoir Géopolitique Criminalite International flet ne raportin e saj te fundit për imlikimin e klases se larte politike ne krimin e organizuar, në veprimtari t eperbahsket kriminale  me anetaret e Arkanit dhe mafian serbe.    (“Activités criminelles de la classe politique kosovare.. lié aux cercles serbes de l’ancien mercenaire Arkan et monténégrins du président Milo Đukanovic“)

Tham se Mafia politike ne Kosovë është me e fuqishme se ndërkombëtaret në rajon nes ekujtoijme aferat me EUELEX-in apo djegjene deshjmive ne polci ?! ap, tjtar, mos zbulimin e vrasjeve te bashkepuntorev te presidenti historik Ibrahim Rugova apo mos zbulimi i gazetareve shqiptare qe përkrahën pamvaresine?!

Prokurori zviceran Bertossa e cilësonë Shqipërinë si një kolmbi evropiane. Prokurori i Gjenevës Yves Bertossa ne nje interviste për agjencine e lajemeve “Presheva Jonë” duke folur për integrimin dhe imazhin e shqiptarëve në Zvicër ka pohuar se «shqiptarët përkundër të mirave kanë edhe të “këqijat” e tyre. Për këtë të fundit Bertossa flet konkretisht se “bandat shqiptare kanë në dorë heroinën në Zvicër.” Ndyrshe edhe shfja e polcise zvcerane znj.Monica Monfanti eshte shprehur se trafikantet shqiptare te droges nje pjese te madhe te mjeteve të fituar i derdhin në kontot e partive politike?!.

 

“Ky rrjet trafikantësh përbëhet kryesisht nga njerëzit nga Shqipëria dhe Kosova dhe kjo “mafie polikriminale “ është majft aktive në disa fusha të kriminalitetit te drgoes dhe prsittiucionit” ka pohuar prokurori Bertossa duke shtuar se “Shqipëria dhe Kosova fatkeqësisht sot është bërë një Kolombia evropiane..”

 

“Rritja e tarfikut te drogës dhe akuzat e nderkombëtare ne adrese te Shqiperïsë si një qender transit apo baze e drogës qe po furinozon jo vetëme vendet fqinje Serbine dhe Greqine por edhe pejse tejra te ballkanit dhe ato evropiane eshte droja qe Shqiperine t mos quajme më “Kolmobi”, por Kolombinë si Shqipëria ?!.. ” ka deklaruar ne intervisten e fundit për “Presheva Jonë” Roberto Saviano, shkrimtari më i njohur antimafie në Europë.

Se cila mafia eshte me e fuqishme ne ballkan Saviono ne vazhdim eshte shprehru se “padyshim mafia kosovare, ajo ka edhe lidhje shumë të forta, jo vetëm në territor, por edhe në istitucione. Shikoni, kemi të bëjmë me një Fenomen interesant. Mafia kosovare, konkurrenten dhe rivalen më të egër në kontrollin e trafikut të drogës ka mafien që vjen nga Shqipëria, që cilësohet si mafia shqiptare në Europë. Dhe ndërsa politika po flet për bashkim të Shqipërisë me Kosovën, krimi i organizuar ka një axhendë të ndryshme. Mafia kosovare bashkëpunon ngushtë me mafien serbe dhe atë rajonale kundër mafias shqiptare, duke e luftuar egërsisht atë. Do shtoja ketu  shkurt se sot mafia politike ne Kosovë eshte me fuqishme se ndërkombëtaret ne rajon..”

Prandaj, e them me mjaft keqardhje se droga ne Shqiperi dhe Kosovë mund ta shendrroj vendin ne nje “kolombi” dhe te jete kancer i vendit dhe ngecjes se prespektivës dhe integrimeve ” ka pohuar  ne fund Saviano.

SHPËRNDAJE