Gjenevë, 4 mars -Mire se vini në Restaurantin kombëtar “”Prizren GRILL” -Genève” që ofron sofren shqiptare plote specialitete tona në Zvicër (Découvrez tous les plaisirs d’une cuisine traditionnel Balkanique  ”Prizren GRILL”-Chemin des Italies 4 1214 Vernier 022 341 28 49)

 

Restoranti i pare në kantonin e Gjenevës qe ofron specialitete shqiptare deh ato nga blakkani te te gjitha llojeve  duke ofruar nga supa e deri tek bakllava eshte ne metropolin nderkombëar ne Gjenevë me emrin ‘Prizren GRILL”  i cili eshte Veriner.

 

Burek dhe muzikë: Burek, burek o usta Zenun  n’midis Gjenevës !…

Restorant luksoz me mikpritje dhe bujari shqiptare (muzikë shqiptare). Ne kete restorant ju mirepresin stafi profesional dhe sherbim korrekt dhe te shpejtë dhe me cmime modeste pothuajse si ne Prizren apo Kosovë. Stafi , djeloshat dhe vajzat ne shrbim jan epoliglot, ju presin ne disa gjuhe pos shqipes edhe ne frengjisht, anglisht e gjermanisht. Me pak franga njeri e heq mallin e Kosoves, vendlidjes jo vetem me amtosferen ne resaturant me muzike shqipe te rrethuara plote piktura nga Kosova e  Prizreni yne i bukur po edhe me ushqime te shijshme qe me 2-3 ore te duket se gjendesh  n’midis Kosove në Prizren.

 

Stafi i Restaurantin kombëtar “‘Prizren GRILL-Genève” ne Venrier shpjegon se vizoter e tyre jane kyresisht familjare. Ne lokalet  e ketij restaurani luksuz njekohesisht organizohen edhe tubime familjare e ahengje te ndryshme etj..

 

Specialitetet e Restaurant “Prizreni Grill” ne Vernier  jane : Qebapa, Qyfte, Pleskavicë (me kajmak), Flija, Burek, Pasul në Tavë, Gullash, Dollma, Turshija etj . Deserte shtepiake : Bakllava, Sutliash, Tolluma , Trileqe etj…
Stafi i Restaurant “Prizreni Grill” ne Verinier  per agjencine e lajmeve “Presheva jonë”  thone se restauranti i tyre edhe pse ka specilate gjera ushqimore kombëtare eshte nje resaturant, vnedtakim  “multietnik” sepse aty gravitojne pos myshterive shqiptare edhe zviceran dhe te huaj te ciëlt vijne jo vetëm  për të “déguster” por edhe te ngopen me specialitetet, ushqimet  tona tradicionale.

 

Specialitetet e Restaurant “Prizreni Grill” ne Vernier  jane : Qebapa, Qyfte, Pleskavicë (me kajmak), Flija, Burek, Pasul në Tavë, Gullash, Dollma, Turshija etj . Deserte shtepiake : Bakllava, Sutliash, Tolluma , Trileqe etj.

SHPËRNDAJE