lapddssddPreshevë, 29 qershor -Pas Car Dushanit, Kosova edhe me një car serb, Lazarin. Inaugurimi më 28 qershor. Qeveria harron lapidarin e UÇPMB-së dhe lejoi përurimin e lapoidarirt 17 m te” Car Lazarit ne Mitrovicë te cilet pune e bene me sukses shqiptaret Kosovës me dy kompanite e tyre. Beogradi falemnderone kosovaret per ndërtimin e permendores (17 m) së Car Lazarit. Ne fakt edhe lapidari i UCPMB-së ne Preshve ishte punuar nga nje serb i Shumadise, shkruan sot agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Reciprociteti me dy teha: Qeveria kosoavre lejon lapidasrin e carave serb, qvria serbe u prish lapidarin e UÇPMB’s?

Serbët e pranishëm në manifestimin e Vidovdanit edhe këtë vit kanë provokuar me mbishkrime nacionaliste si dhe figura të kriminelëve serbë, Slobodan Millosheviq dhe Ratko Mladiq. Serbia në Gazimestan nuk provokoi, por okupoi Kosoven me popa e Milloshevica.

Kyretari i KKSH-së Jonuz Musliu për agjencie e lajmeve “Presheva jonë” ka phuar se “heqja e dhunshme te lapidarit te UCPMB.së ne Preshevë dhe venie e vllentashme car lazarti ne Mitrorivcxe eshte nje amskarrallek i llojit te vete i qeverise serbe dhe kosovare…”

Agim Bahtiri ka theksuar se Car Llazari ishte paraparë të vendosej tek Ura e Ibrit, dhe ai thotë se nuk lejoj diçka të tillë. Në anën tjetër, Armend Zemaj e ka cilësur si provokim këtë veprim të serbëve.

SHPËRNDAJE