Shkruan: Refik Hasani

     -Prishtina e Tirana zyrtare nuk mund t’i ikin përgjegjësisë pse nuk arritën të shtrojn autoritetin e ndikimin që të arrijn një unitet  dhe të mirren vesh Këshilltarët Komunal  për të qeverisur me Komunën.

Kuvendi Komunal i Preshevës, nuk ka patur  nevoj që Qeveria  Serbe të emëroj anëtarët e organit të përkohshëm që do të qeverisë me komunën e Preshevës deri në zgjedhjet e reja të parakohshme. Presheva fare  ska patur arsye të shkohet  në këto zgjedhje, ky Kuvend nuk asi lluksi të shkoj në zgjedhje pasi para një viti u mbatjën zgjedhjet e rregullta. Në vend që të punohet dhe të funksionoje  ky Kuvend Komunal, Ekzekutivi dhe Kryetari i Komunës  që  nga zgjedhjet e 24 prillit të vitit të kaluar vetëm me emrime e shkarkime është marrë. Kjo i bie kur mungon bashkëpunim dhe përgjegjësia në Kumunë që qindë për qindë përbërja e këshilltarëve Komunal  është shqiptarë nuk mbetët tjetër  caktohen nën  masa të përkohshme nga Qeveria Serbe.

Beogradi menaxhon aqë mirë me listën Serbe që përfaqësohen me  (9) nëntë Deputet që jan të përfaqësuar në Parlament të Kosovës të dalur nga legjilatura e zgjedhjeve të mbajtura  më  11 qershor 2017.

Kryeministrja Ana Brnabiç tha sot se zgjedhja e organeve të të përkohshëm në Preshevë ishte jo vetëm rezultat i mosmrrëveshje me s shiptareve, por edhe i vetmi mekanizëm që qeveria serbe kishte në dispozicion për shkak se asambleja lokale nuk ishte mbajtur.

“Ne kemi nevojë për të futur një masë të përkohshme dhe shpresoj se së shpejti do të përcaktohet në përputhje me zgjedhjet lokale në Preshevë dhe me të vërtetë ajo që njerëzit duan të Preshevës”, ka thënë Brnabic përgjigjur pyetjeve të gazetarëve.

Ckas e thuhet per fund, pos nje fjale popllore qe shpesh dëgjohet ndër ne. Qeni keq ta bjen ukin te dera..Mosuniteti në Preshevë, organet e Boegradit e mbajne rendin..

SHPËRNDAJE