“Presheva jonë” nga nje lidere mediale ne gazete te përditshme…

Preshevë, 20 shtator -Perkunder asaj qe flitet se  Lugina e Presheves gjendet ne terr informativ, megjithatë “Presheva jonë” si nje agjencie e vetme shqiptare ne keto treva (Medvegjë, Bujanoc, Preshevë dhe Vranjë) sado kudo po perpiqet qe qyetaret, lexuesit e saj t’mos i lene bash ne terr in fromativ e cila agjenci per ndo dite informon qyetetaret e Lugines nga Presheva deri në Medvegje e Vranje mbi ngjerjet aktuale ne vend dhe më gjere. “Presheva Jonë” është e themeluar më 28 Nentor 2010, agjenci kjo e vetme lajmesh ne gjuhen shqipe ne viset shqiptare (Medvegje, Bujanoc, Preshevë dhe Vranjë) qe vepron e pavarur dhe e pa ndikuar politikisht, çka na bënë të besueshëm dhe serioz tek ju lexues të rrespektuar.

Objektiviteti dhe shpjetisa e lajmit jane dy parimet kyqe te kesaj agjencie lajmesh te cilen edhe kane e bere lidere mediale si dhe referencë, burim informacioni per mediat tjera, duke e bere agjencine mediumi me i cituar shqiptar ne mediat tona, ne ballkan dhe ne ato boterore.

Gazeta e perditshme “Presheva Jonë” me 1 mije eskemplare fillimisht se shpejti ne duar te shqiptareve ne kiosqet ne Presheve, Bujanoc, Medvegje dhe Vranjë…
Te gjitha keto suksese dhe me kerkesën e mijera lexuesve agjencia e lajmeve “Presheva jone” ka vendosur qe diteve te ardhshme te veproj paralel si agjenci dhe si gazete..e cila do te jete se shpejti ne duart e lexuesve si e perditshme.

Agjencia “Presheva jonë” si partnere e organizave botërore “Reporters sans Frontieres”, “Federatea Ndekrombëtare e Gazetareve -IFJ” ne Bruksel dhe OSBE ne Wienë eshte ne bashkepunim te vazhdueshem dhe kane hasur ne perkrhaje dhe kane mbeshtetur ne gjitha format agjencine ne fjalë. Stafi i saj ndihet krenare edhe per nje gje, se agjencia “Pesheva jonë” sot eshte i vetmi medium ne Lugine e Presheves qe mbetet gjalle nga djerset, gishtërinjte, puna e gezetareve te saj. Gazeta e perditshme “Presheva Jonë” me 1 mije eskeplare fillimisht se shpejti ne duar te shqiptareve ne kiosqet ne Presheve, Bujanoc, Medvegje dhe Vranjë…Shperndarja e saj do te behet edhe ne Kosove, Shqiperi e Maqedoni fillimisht, e me pas edhe ne perendim..

Merr me mend, Komuna e Presheves dhe e Bujanocit ndihmojne, financoje mediat serbe, por jo edhe agjencine e lajmeve “Presheva jonë”?!

Me nje bugjet simbolik nga marketingu agjencia ne fjale arrine jo te jetoje , por te mbijetojë. Do theksuar se komuan e Presheves dhe Bujanocit, ku kryetar nuk jane serbe, por shqiptare, per cdo vit kane ndarë mijëra euro për disa portale, madje edhe atyre serbe ne Luginen e Preshevës, kurse asnje euro nuk ju jane ndare deri sot kesaj agjencie te vetme shqiptare?! Por, megjithat agjencia e lajmeve “Presheva jone” ia ka dalur disi fale reklamave dhe se shpejti do te dal si gazete e perditshme. Nje hap i tille eshte përkrahur nga intelektuale, studente dhe biznesmen nga Lugina e Presheves ne vend dhe perendim .

Dalja e “Presheva jone” si nje gazete e perditshme ka vleren e saj me shume se nje gazete, eshte hostorike, sepse Lugina kurre ska pasur nje gazete ditore edhe pse lideret, kryetaret e komunave e kane mundur ta bejne nje gje te tille te cilet kane “luajtur” me para dhe ata sot jane bere biznesmen te forte.

Mbi 300 personalitete kombëtare dhe nderkombëtare folen për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”. A s’jemi lidere mediale, a nuk e meritojme te jemi gazetë ditore ?

Dalja e “Presheva Jonë” si gazete e perditshme, sipas stafit te saj, “per shkak pamvaresise se saj mediale, do te ndihmohet nga organizatat nderombëtare dhe me sponsore shqiptaret ne perendim te cilet kane shprehur gatishmerine te kontribuojne per daljen e kesaj gazete te tyre te përditshme me emrin “Presheva jonë”

Per fund do theksuar se Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” (me korrespondetet e saj ne jane Luiginës: ne Tiranë, Shkup, Mal te Zi, Sanxhak, Bruksel, Gjenevë, New York ..) flet me kreanri me je bilanc te pasur infromative, ndryshe nuk dote behej lidere mediale ne ballkan. Deri tash gazetret e saj kane zhvilluar mbi 300 intervista me personalite me te njohura kombetare dhe nderkombëtare, nga politika, diplomacia, kultura dhe sporti mund të veçojmë intervistat dhe takimet me Hillary Clinton, Ban Ki-Moon, shefin e ri te OKB-së Antonio Guterres, Ismail Kadare, Ibrahim Rugova, Havier Solana (NATO) Bujar Nishani, Salih Berisha, Richard Hollbruk, José Manuel Barroso, Doris Leuthard, president e Zvicres, Didier Bulkaltre, Jozefina Topallin, Micheline Calmy-Rey, Ramush Hardinaj, Hashim Thacin, Ali Ahmeti, akademik Idriz Ajeti, Rexhep Qosjen, Adem Demacin, Carla del Ponte, Kofi Annan, Gulio Andreoti, Ronald K. Noble (shef i Interpolit) Kenan Evren, Angelina Jolie, Michel Platini, Sofia Loren, Pele, Zenedin Zidan, John Voght etj.Résultat de recherche d'images pour "presheva jone tribune de geneve"

SHPËRNDAJE