Preshevë, 17 dhejtor  -Në Universitetin e Beogradit kanë qenë 8 (tetë) kërkesa, ku gjashtë prej tyre janë nostrifikuar dhe dy të tjerat janë refuzuar, se nuk i kanë pasur dokumentacionet e kompletuara. Merre me emnd qe 7 vjet vetem 7 diploma. Edhe sa vite nevoiten per te justifkura mbi 700 diploma. Me gjate nostrifikimi se sa fakulteti, kjo dihet ku ndodhe vetëm tek ne ?! thuhet në njoftimin QHM, nga Presheva.
Pasojat e lojes mes serbeve dhje kosovareve, n e ekte rast dialogut te brisht mes Prishtines dhe Beogradit jane reflektuar edhe jashte Kosovës tek shqiptaret e Lugines se Preshevës, me rastin e zhagitjes se njohjeve te dipolomave eshte ky edhe nje mashtrim tjeter i Edita Tahirit dhe Markp Gjuriqit, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
 
Per te ndriquar rastin , gjurmeve te ketyre njoftime i ka rene QHM cka ka kontaktuar se dy personat, të cilët, akoma nuk kanë marr përgjigje, ndër tjera kanë deklaruar se “Po ka qenë e vërtetë që ka pas gabime drejtë shkrimore nga ish zyra e SPARK-ut edhe për kundër asaj që ne i kemi përmirësuar gabimet dhe plotësuar dokumentacionet po ashtu kemi paguar nga 500 Eu. Deri më sot nuk kemi marr asnjë përgjigje”.
 
Ndërsa në Universitetin e Novi Sadit është nostrifikuar vetëm një diplomë.
Universiteti i Nishit nuk ka dhënë informacione edhe për kundër asaj që janë të detyruar. Dyshohet se Universiteti i Nishi ka të kryer nostrifikimi në mënyrë jo ligjore me ndikimin e politikanëve shqiptarë në Preshevë dhe kjo mund të jetë arsyeja që ata mbajnë në top sekret informacionet rreth kësaj çështje. Në këtë universitet sipas informacioneve interne janë nostrifikuar rreth 6 –të diploma dhe disa prej tyre dyshohet se janë të kryera në mënyrë jo ligjore, njofton QHM, mga Presheva.
SHPËRNDAJE