titoooPreshevë, 23 korrik  -Ish-udhëheqësi jugosllav, Josip Broz Tito, pati dy vizita në Kosovë.Të parën e pati shumë të shkurtër në stacionin e trenit në Mitrovicë dhe të dytën në vitin 1979. Në të dytën, Tito erdhi me aeroplan në Aeroportin e Kosovës, i ndërtuar 14 vite më parë, më 1965. Gjatë gjithë filmimit shihet se si kosovarët e pritën udhëheqësin me valle e kostume shqipe e madje edhe me flamur shqiptar krahas atij jugosllav.

 

vucimatnieti1-300x216Nese krahason viziten e Titos ne Kosovë dhe ket te fundit të Vucicit ne Preshevë dallon si nata me diten dhe lirisht mund te thuhet se shqiptaret dikur ishin me trima, kurse sot me tuca. dorëlipëris dhe servil. Atebote edhe Kosova ishte Serbi, sikur sot Presheva, ashtu siq ja kujtoi edhe Ragmi Mustafa Vucicit ne Preshevë. Themi keshtu sepse Vucic ne Preshve u pri jo vetëm me flamur te Serbisë, por edhe ju dha “mirnjohje” per vrasje dhe krime te shqiptareve ne Luginen e Preshevës, për heqjen lapidarit te UCPMB-së dhe bastisje te vendbanimeve shiptare, për burgosje dhe ndjekje te ish-ushtareve te UCPMB-së edhe pse per ata jane amnestuar ?!, ka shrkuar agejncia e lajmeve “Presheva Jonë” duke u referuar deklaratave te liderve dhe popullates shqiptare ne Preshevë.

SHPËRNDAJE