E’Dlirë- Miksim ndjenjash

10 Nëntorë 2019 promovohet libri “E’Dlirë” nga Edlira Allaraj, inxhinjere me profesion por me nje pasion te jashtezakonshem per prozën, romantizmin dhe boten e brendshme shpirterore. Ne kete liber flitet per fluksin e madhe qe e ndane ne periudha njeriun e botes moderne, nga ‘miksime’ ndjenjash, perjetime dhe shume qeshtje nga ato qe i trajton filozofia dhe psikologjia me vete. Ketu autorja flet per rrymat e ‘egra’ qe e perfshijne nje individ pasi del nga nje gjendje e caktuar ne nje gjendje te mesme, gjendjen mendore dhe ate psikologjike, nga te cilat autorja n’a i shprehe bukur mire ne mesazhe indirekte per lexuesin.

Shpesh verehet se vetite negative autorja i shprehe me çiltërsi ironike ku dhe me pas me gjase i kthen ne sarkazem. Per te gjithe pasuesit e filozofise dhe ‘botes se brendeshme’ ne pergjithesi ky liber do te quhej si libri i preferuar. Ky i fundit eshte botuar ne shtepine botuese ‘Pena’ në Prizren dhe është në shitje prej datës 14 nëntorë 2019 në panairin e librit në Tiranë, në Pallatin e Kongreseve.

Në foto: Edlirë Allaraj

/Preshevajonë

SHPËRNDAJE