preshhss

Preshevë, 2 qershor -Ashtu siq ishte paralajmeruar neser me 3 qershor ne Prishtine do te mbahet mbledhja e përbashkët e dy qeverive Kosovë-Shqipëri. Po ashtu ishte paralajmeruar se ne këte takim do te bisedohet per shqiptaret e diskriminuar ne Luginen Preshevës. Keshtu se paku kishte premtuar e  paralajmeruar permes disa portaleve kosovare  ministrja e Thacit,  Edita Tahiri para dy jave. Por, duket se ato deklarata nëse jo marketing, mbeten vetem fjale  sepse qe një jave kush nuk flet se do ne takimin e neserm te dy qeverive do te behet fjalë per Luginen e Preshevës dhe deri ne ekto moemnte askush nuk eshte ftuar ne këte takim nga Lugina apo siq i thone shpesh ata nga qeveria e Prishtines ne prag te zgjedhjeve Kosove Lindore, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ?!

 

Prishtina i bie pishman, nuk fton Luginen e Preshevës ne takimin e dy qeverive?!

mulsiuuuDeklatat pompoze te autortive kosovare dhe heshtja qeveveris e se Kosoves 24 ore para tzakimit te dy qverive  eshte e pakuptueshme nga lideret e Lugines se Preshevës. Ata, paar pak je qasti kane deklaruar agjencise se lajmeve “Presheva jonë” se deri tash nuk kane marrur asnje ftese zyrtare nga Prishtine per kete mbledhje?!

 

Sikur kretari i Bujanocit z.Shaip Kamberi ashtu edhe nenkryetari i Presheves z.Armend Aliu si dhje kryetari KKSH-së z.Jonuz Muisliu  kane pohuar për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” se “deri ne këto momente nuk kemi pranuar asnje ftese as zartare e as private nga Prishtina per kete mbledhje qe u fol e u ngrit pluhur shume se do te mblidhet per Luginen  e Preshevës apo do të ftohen perfaqesuesit e saj..” Lideret e Luigines kane pohuar se asnje vendim nuk do te jete legjitim ne takimin e neser mes qeverise se Tiranes dhe Prishtines pa prezencen e perfaqesuesve legjitim të shqiptarëve nga Lugina !

 

 

Musliu: Loja e Prishtines me Luginen e Preshevës eshte me shume se loje, eshte tradhti kombëtare !

 

kosoavaSipas kryetarit të KKSH-së Jonuz Musliut, njherit kryetar i Kuvendit të Bujanocit heshtja dhe injoranca e qeveris e se Kosoves ndaj qeshtjes shqiptare ne Kosovën Lindore eshte tradhti. “Ne jemi mesuar me këto premtime dhe deklarat nga Prishtina. duket se keto tashme jane bere tradicionale. Deklaratat e fundit se gjoja ne takimin e 3 qershor te dy qeverive do te diskutohet edhe per Luginen apo do te ftohen përfaqesuesit e saj jane te njejta premtime qe 3-4 vjet e fuindit me diplomat, edhe për librat edhe per kartonin e gjelberet edhe per perfshirjen e Lugines ne dialogun e Brukselit, te cilat asnje nuk  jane realizuar deri me tani dhe ato kane mbetur vetem fjalë. Loja e Prishtines me Luginen e Preshevës eshte me shume se loje, eshte tradhti kombëatre ! “, ka deklaruar z. Musliu për agjencine e lajmeve “Presheva jonë”

 

Rama-Thaci-Mustafa asnje fjale për pranine e Lugines se Presheves me 3 qershor ne Prishtinë?! 

rama-mustafa-thaciCfare te thuhet ne fund, nuk eshte kjo hera e pare qe qeveria e Kosovë len me gishta ngoje lideret e Lugines se Preshevës. prandaj edhe agjencia e lajmeve “Presheva jonë” para dy jave ishte skeptike te cilat deklarat ishin pompoze dhe dukeshin me shume loje fjalësh se sa serioze, per cka edhe  nuk ju kishte dhene hapsire paralajmërimeve te disa ministrave kosovare se me 3 qershor ne Prishtine do te  mblidhen dy qeverive për Luginen  e Preshevës apo do te marrin pjese edhe perfaqesuesit e saj?!

 

Pas vizitave te shpeshta te Gjuricit ne Kosove dhe takimet e fundit te Hashim Thacit me presidentin serb Nikolic , duket se gjerat kane ndryshuar ne terren, simdos për shqiptaret e e Lugines se Preshvës. Për disa lider te Lugines se Preshevës heshtja e Prishitines zyrtare dhe mosprania e atoriteteteve shqiptare nga Lugina aktualisht nen Serbi, nekuptohet se Prishtina nuk ka deshire tja trubullojë ujin  Beogradit e as t’ia “cenoj integritetin” me shqiptaret entik ne Luginen e Preshevës, pamvarësisht okupimit te Veriut te Kosoves nga Serbia, ka shkruar ne fund agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” due ju referuar dis deklartatave te analisteve nga Lugina.

 

Prandaj edhe deklarata  e veprimtarit te shquar Adem Dexmacit dhene kohe me pare “Presheva jonë” për Qeverine dhe minitstrat e  Thacit, se “ju shiptaret e Lugines mos llogaritni shume ne kete qeveri sepse kjo s eshte ne gjendje ta heq macen prej persheshit e leje me te bej dicka te mire për vëllzerit tane atje ne Kosoven Lindore qe ju kane lene andej, ne Serbi”

 

Mbledhja pritet të mbahet në ambientet e bibliotekës kombëtare të Prishtinës. “Mbetet që deri në fund të javës së ardhshme të përfundohen të gjitha marrëveshjet që do të lidhen me Qeverinë e Shqipërisë” ka thene sot Isa Mustafa. Por per cudi Rama-Thaci-Mustafa asnje fjale për pranine e Lugines se Presheves me 3 qershor ne Prishtinë?!preshjo

SHPËRNDAJE