preshjo

Preshevë, 2 qershor -As ne mbledhjen e  neserme të dy qeverive ne Prishtinë, Lugina e Presheves nuk do te jete pranishme, perkunder premtimeve ?! Lideret e Lugines se Preshevës bashke shume qytetaret, kryesisht studente nga Lugina pritet qe te protestojne  ne Prishtine para qevrise kosoavre ne ambinetet e bibliotekës kombëtare të Prishtinës  per te shprehur pakënaqesine me neglizhencen e Prishtinës dhe Tiranes karshi ceshtje shqiptare ne Kosoven Lindore, aktualisht nen Serbi, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Protestuesit shqiptare nga Lugina e Preshcves neser apo diteve te ardhshme kane shprehur gatishmerine te moblizohen dhe te protesotjne t’ i thone stop lojrave të Beogradit dhe nga dy qeverite e “shteteve amë” nga te cilat do te kërkojne qaje me serioze ndaj shqiptarëve ne Luginen e Preshevës, as me shume e as me pak se sa qeveria serbe cfare po ben per serbet e Veriut te Kosovës.

 

Ashtu siq ishte paralajmeruar neser me 3 qershor ne Prishtine do te mbahet mbledhja e përbashkët e dy qeverive Kosovë-Shqipëri. Po ashtu ishte paralajmeruar se ne këte takim do te bisedohet per shqiptaret e diskriminuar ne Luginen Preshevës. Keshtu se paku kishte premtuar e  paralajmeruar permes disa portaleve kosovare  ministrja e Thacit,  Edita Tahiri para dy jave.

 

Por, duket se ato deklarata nëse jo marketing, mbeten vetem fjale  sepse qe një jave kush nuk flet se do ne takimin e neserm te dy qeverive do te behet fjalë per Luginen e Preshevës dhe deri ne këto momente askush nuk eshte ftuar ne këte takim nga Lugina apo siq i thone shpesh ata nga qeveria e Prishtines ne prag te zgjedhjeve Kosove Lindore, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ?!

“Ne jemi mesuar me këto premtime dhe deklarat nga Prishtina. duket se keto tashme jane bere tradicionale. Deklaratat e fundit se gjoja ne takimin e 3 qershor te dy qeverive do te diskutohet edhe per Luginen apo do te ftohen përfaqesuesit e saj jane te njejta premtime qe 3-4 vjet e fuindit me diplomat, edhe për librat edhe per kartonin e gjelberet edhe per perfshirjen e Lugines ne dialogun e Brukselit, te cilat asnje nuk  jane realizuar deri me tani dhe ato kane mbetur vetem fjalë. Loja e Prishtines me Luginen e Preshevës eshte me shume se loje, eshte tradhti kombëtare ! “, ka deklaruar z. Musliu për agjencine e lajmeve “Presheva jonë”

 

 

 

Deklatat pompoze te autortive kosovare dhe heshtja qeveveris e se Kosoves 24 ore para tzakimit te dy qverive  eshte e pakuptueshme nga lideret e Lugines se Preshevës. Ata, paar pak je qasti kane deklaruar agjencise se lajmeve “Presheva jonë” se deri tash nuk kane marrur asnje ftese zyrtare nga Prishtine per kete mbledhje?!

 

Sikur kretari i Bujanocit z.Shaip Kamberi ashtu edhe nenkryetari i Presheves z.Armend Aliu si dhje kryetari KKSH-së z.Jonuz Muisliu  kane pohuar për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” se “deri ne këto momente nuk kemi pranuar asnje ftese as zartare e as private nga Prishtina per kete mbledhje qe u fol e u ngrit pluhur shume se do te mblidhet per Luginen  e Preshevës apo do të ftohen perfaqesuesit e saj..” Lideret e Luigines kane pohuar se asnje vendim nuk do te jete legjitim ne takimin e neser mes qeverise se Tiranes dhe Prishtines pa prezencen e perfaqesuesve legjitim të shqiptarëve nga Lugina !preshhss

SHPËRNDAJE