bruxxxNga gazetari yne ne BE::Agjencine e lajmeve “Presheva Jone” drejtpersedrejti pp ndjek bisedimet mes Kosoves dhe Serbise ne Bruksel

 

Bruksel, 14 shtator  –Në Bruksel, sot kqne vazhduar bisedimet mes delegqcionut koosvar dhe serbe mbi temat problematike telekomunikacionin, diplomat dhe për lirinë e lëvizjes (targata), ka njoftuar zyrtraret e BE per  agjencine e lajmeve “Presheva Jone” ne Bruksel

Delegecionit nga Prishtina i prine ministra e dialogut dr.Edita Tahiri; kurse nga Beogradi; përfaqësuesi i Zyrës për Kosovë Marko Gjuric sid he përfaqësues të Ministrisë së Brendshme, Ministrisë së Tregtisë, Turizmit dhe kompania e telekomunikacionit “Telekom Serbia”.

Lëshimi i licencës së filialeve “Telekom Serbia” në tërë territorin e Kosovës si dhe ndarjen e formuar numrin kodin +383 ishin temat kyqe që u diskutuan sot në ekipe Bruksel të Beogradit dhe Prishtinës per cka eshte zhvilluar nje  “betejë” ashper mes paleve njtfotn agjencia e laj¨meve “Presheva Jone” e cila po po ndjek drejtepesedrejti dialogun nes serbeve dhe kosovareve ne Burskel

Delegqcioni kosvovarze nga  Prishtina peranine e “Telekomit serb” ne Kosove e konisdron të paligjshëm dhe ilegal sidomos ne në veri:

Pala kovare ne Brksel sot eshte treguar optimiste për të filluar muajin e ardhshëm te statojne ,e kodine telefonise +383, ndërsa Beogradi, në anën tjetër, thotë se “ketu nuk beht fjalë për kodin e nje shteti, por te nje  kodi te Serbisë, me ndërmjetësimin e Austrisë për të kërkuar legaliz,inin nga Unonini Ndërkombëtar te Telekomunikacionit ne Gjeneve.

Dialogu; kt en Bruskes  vazhdon edhe sot, por  duke u perqendruar nbi çështjen e targave. Këtu Prishtina këmbëngul për të hequr tabelat e mbetura që janë përdorur në komunat veriore të Kosovës, të cilat ishin leshuar dikur nga Beogradi

SHPËRNDAJE