Shkruan: Refik HASANI

Deputetët e Parlamentit të Kosovës përmes platformës, duke diskutuar  të arrijn miratimin ku për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë,të ndërtojn dhe të mbajn qëndrim për këtë krahinë shqiptare.Vullneti dhe plebishiti  i shprehur përmesë Referendumit të datës 1 e 2 mars 1992, sakrifica e UÇPMB-ës së bashku me marrëveshjen e Konçulit do të duhej të pranohen. Përmes platformës do të duhej ndërtuar dhe të mbajtur një qëndrim unik para çdo instance e mekanizmi ndërkombëtar duke përfshir edhe në raport me Serbin. Qëndrim do të duhej ndërtuar e mbajtur edhe Tirana zyrtare për Krahinën shqiptare.

Këto  jan përsëritur e ri-përsëritur me dhjetra  herë përmesë shkrimeve autoriale e punimeve të shkruara e të  paraqitur në tribuna e  konferenca të ndyshme. 

16.02.2019

Shkrimi autorial është pjesë nga punimi  lidhur me Reciprocitetin me Serbi që Kosova filloi në muajin nëntor 2005,duke filluar zyrtarisht procesi për vendosjen e statusit përfundimtar të Kosovës që ishte përmes Grupit të Unitetit.

SHPËRNDAJE