Catherine, Princesha e Uellsit, zbuloi të premten se ajo është diagnostikuar me kancer dhe është në “fazat e hershme” të trajtimit.

Njoftimi, të cilin princesha e përshkroi si një “tronditje të madhe”, erdhi në një video-mesazh. Lajmi erdhi dy muaj pasi ajo ishte larguar përkohësisht nga jeta publike pas asaj që Kensington Palace tha në atë kohë ishte një operacion për një gjendje abdominale jo-kancerogjene.

“Në janar, iu nënshtrova një operacioni të madh abdominal në Londër dhe në atë kohë, mendohej se gjendja ime nuk ishte kanceroze”, tha Catherine, 42 vjeç, e cila është e martuar me trashëgimtarin e fronit britanik, Princin William.

Kirurgjia ishte e suksesshme. Megjithatë, testet pas operacionit zbuluan se kanceri ishte i pranishëm. Prandaj ekipi im mjekësor më këshilloi që duhet t’i nënshtrohej një kursi kimioterapie parandaluese dhe tani jam në fazat e hershme të atij trajtimi.”

Kate vazhdoi se diagnoza e saj ishte “një tronditje e madhe” dhe se “William dhe unë kemi bërë gjithçka që mundemi për ta përpunuar dhe menaxhuar këtë privatisht për hir të familjes sonë të re”.

Princesha shtoi: “Siç mund ta imagjinoni, kjo ka marrë kohë. Më është dashur kohë të shërohem pas një operacioni të madh në mënyrë që të filloj trajtimin tim. Por, më e rëndësishmja, na është dashur kohë për t’u shpjeguar gjithçka George, Charlotte dhe Louis në një mënyrë të përshtatshme për ta dhe për t’i siguruar ata se do të jem mirë.”

Kate tha se ajo u kishte thënë atyre se “është mirë dhe bëhet më e fortë çdo ditë duke u fokusuar në gjërat që do të më ndihmojnë të shërohem; në mendjen, trupin dhe shpirtin tim.”

Ajo vlerësoi Princin William për të qenë pranë saj si “një burim i madh ngushëllimi dhe sigurie”, si dhe mbështetjen që ka marrë nga publiku.

 

SHPËRNDAJE