elinnaaElina Duni Quartet mbreme per publiku zviceran dhe shqiptare ne Gjenevë (Plan-Les-Ouates) ka mbajtur nje koncert duek prezentuar albumin e saj te fundit te katrtin me radhë “Dallëndyshe”. Per më shume se dy ore Elina me kënget, tekstin dhe zerin e saj të bukur ka kenaqur publikun zvicerane dhe ate shqiptarë, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

 

???????????????????????????????Do theksuar se koncerti i mbremshëm i kengetares se njohur shqiptare ne Zvicer e me gjere Elina Dunit qe paralajmëruar ne shume media zvicerae, madje edhe automjete transporti si ne autobus, tramvaje etj (shiko foton) dhe ne lakalitete dhe sheshe publike,  njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Gjeneva

 

“Dallëndyshe”, quhet albumi i fundit i këngëtares zvicerane-shqiptare Elina Duni, dhe kuartetit të saj. Një album që e bën zemrën e çdo dashnori te ndalojë. E bën të rrahë shpejt zemrën e çdo të dashuruari pas muzikës popullore shqiptare. Ajo interpretoi ne meyre te shkëlqaeshme këngët e atdheut te saj, në një mënyrë unike, moderne dhe poetike, pa kiç. Një fatmiresi kjo, që ofroi Elina Duni me kuartetin e saj, të enjten mbrëma, për të gjithë ata që patën rastin të ishin aty.

Kur Elina Duni fillon te këndojë, me fjalën e parë, audienca e kupton se udhëtimi ka filluar. Një udhëtim, ëndërr nëpër hapësirat shqiptare të Gadishullit Iliri , nëpër periudha të ndryshme të saj kohore, përmes rrëfimeve magjike.

 

Elina Duni e lindur në Tiranë, Shqipëri, në një familje artisti, ajo në skenë për herë të parë doli në moshën pesë vjecare dhe kënduar për Radion dhe Televizionin Kombëtar dhe në festivale të fëmijëve të ndryshme. Në vitin 1992, pas rënies së regjimit komunist, ajo arrin në Zvicër dhe u zhvendos me nënën e tij në Gjenevë, ku ajo ka studiuar piano klasike dhe jazz zbuluar. Pas projekte të ndryshme muzikore, film dhe teatër, ajo studioi kënduar, përbërjen dhe pedagogji në Universitetin e Bernës Arteve, seksioni jazz.

Në vitin 2005, ajo krijoi Duni Quartet e Elina me Colin Vallon në piano, Patrice Moret në bas dhe Norbert Pfammatter në bateri. Një kthim në burime të muzikës që blends këngë Ballkanit popullore të xhazit. Pas tre albume si një kuartet, Elina Duni botuar në vitin 2014 në Kosovë dhe Shqipëri, albumin e tij të parë solo, si një kompozitor Muza e Zeze (Black Muse). Në vitin 2015, një album i ri është lëshuar Quartet: Dallendyshe (Swallow). këngët shqiptare gjenden këtu plot butësi dhe ritmit. eksplorim Fruta rrënjët e tij dhe të folklorit shqiptar e cila ngjall këngëtarin, ky album këndon për dashurinë, mërgimi dhe tregime të frymëzuara të historisë së trazuar të Ballkanit. Më shumë se një përzierje e zhanreve, Elina Duni ka krijuar stilin e tij, një tipar i veçantë që gjendet edhe në muzikën e tij narrative ndërprerë nga shënimet klasike dhe ritme të qëndrueshme

SHPËRNDAJE