Temë debati nga takimi i sotëm Putin-Calmy-Rey  ishte edhe cëshja në Kaukaz dhe Gjeorgji. Këtë temë nga takimi me shefin e qeverisë ruse Vladimir Putine hapi presidentja e Zvicrës znj.Micheline Caly-Rey, njoftn agjencia “Presheva Jonë” nga Gjeneva.

15 qershor / AIK-presheva Jonë

Vladimir Putin, kyreministër i Rusisë sot ju është drejtuar pjesëmarrësve të Sesionit të 100.-të të Organizatës ndërkombëtare të punës -ILO. Sipas, tij Rusia sa objektiva ambicioze për të qenë një nga pesë ekonomitë më të fuqishme të planetit, qëllim ky që ka dëshirë të realizohet gjatë dekadës së ardhshme.

Kryeminsitsri rus në fjlaimin etij në punimet e Organizatës Ndërkombëtare të Punës, në Gjenevë, ne vazhdim ka nënvizura se vendi i tij ka për qëllim që të ngrisë produktin vendor në bruto për kokë banori nga 35 mijë dollarë për kokë, sa është aktualisht, në 9700 dollarë për person.

Sipas Vladimit Putin Rusia nagzhohet për një ekonomi stabile duke dyfishuar prodhimet e saj duke hapur shumë vende të reja pune me qëlli të paranadlimit të braktisjes së vendit nga të rinjtë rus.

Pa skertij flaimi, kyremistri rus ka takuar prwesidentëne konfederatës helvetike znj.micheline Clamy-Rey. Nga ky takim me diploamtij rus, Calmy-Rey duke përshndetur bashkëpunimin e shkëlqayeshëm të tregtisë me Rusinë, ka theksuar se “ne duhet te vazhdojme kooperimin me Rusine, sidomos ne fushat e fiancimit, teknoligjise dhe shkencës”

Temë debati ishte edhe cëdshja në Kaukaz dhe Gjeorgji. Këtë temë nga takimi me shefin e qeverisë ruse Vladimir Putine hapi presidentja e Zvicrës znj.Micheline Calmy-Rey. “Dështiroj një bshkëpunim më të mirë të Rusisë me Gjeorgjinë, duke shpresuar se lojrat olimpike të vitit 2014 do të jenë shkas për një satbilite në Kuakaz..” ka pohuar znj.Calmy-Rey

SHPËRNDAJE