Shefi i OKB-së duke uruar znj.Atifete Jahjaga në krye të shtetit të Kosovës, ai kishte shprehur interesim për situatën  aktuale në Kosovë, njoftojnë burimet e afërta nga kabnineti i skeretarit të përgjitshëm  të OKB-së për agjencisë “Presheva Jonë” .

Romë, 1 qershor / AIK-Presheva Jonë

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, e cila po qëndron për vizitë zyrtare në Republikën e Italisë, me ftesë të Presidentit Giorgio Napolitano, mori pjesë të mërkurën në konferencën ndërkombëtare “La Citta Interetnica” (“Qyteti ndëretnik”), ka njoftuar RTK. Ajo gjatë punimeve të kësaj konference u takua me sekretarin e përgjithshëm të OKB-së Ban Ki-Moon, njoftjnë burimet nga Kombet e Bashkuara agjencinë informative “Presheva Jonë”. Shefi i OKB-së duke uruar znj.Atifete Jahjaga në krye të shtetit të Kosovës, ai kishte shprehur interesim për situatën  aktuale në Kosovë, njoftojnë burimet e afërta nga kabineti i sekretarit të përgjitshëm  të OKB-së për agjencisë “Presheva Jonë”  Ndërsa presidentja Jahjaga ka falenderuar sekretarin e OKB-së Ban Ki-Moon pë rolin e tij dhe angazhimin e OKB-së në vitet e para të pasluftës në Kosovë për vënine apqes dhe satbiliteti në rajon.

Gjatë qëdnirmit në Itali znj.Jahjaga po ashut ka takuar presidenten e Zvicrës znj.Michelin Calmy-Rey. Zonja Jahjaga jate takimit me homologen e saj helevtike ka flanderuar anagzhimin e qeverise zvicrane dhe personlisht znj.Calmy-Rey për kontributin dhe rolin e saj ne avancimin e proceseve ne Kosove. Ndërsa, presdinetja e Zvicrës znj. Calmy-Rey ka premtuar zonjen e pare te Kosoves znj.Jhajaga se qwveria ziceran do të vazhdoje te mbeshtesë edhe më tutje proeceset e filluara demokraatike dhe ekonomike ne Kosovë. kane njoftuar agjencine informtaive “Presheva Jone” bashepunetorit e kabinetit ttë presidentes zvicerane. Pastaj me sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki Mun dhe . Ndërsa presidentja Jahjaga mbajti një fjalim ku theksoi se historia e Kosovës është e dhimbshme duke bërë të ditur se Kosova nuk dëshiron që ajo të përsëritet. Ne duam të ndërtojmë një shoqëri në të cilën të gjithë do ta ndjejnë veten në shtëpi dhe në të cilën të gjithë do të ndjejnë përgjegjësinë për arritjet e vendit të tyre. Gjatë shekujve, njerëzit me prejardhje të ndryshme kanë bashkëjetuar me njëri-tjetrin, kanë jetuar së bashku, por gjithashtu në periudha të ndryshme kohore kanë konfrontuar njëri-tjetrin duke lënë pasoja për të gjithë.

SHPËRNDAJE