Nga ana e tyre kryetari i kuendit komual te Bujanocit dhe komunes se Presheves vlerësuan rolin e qeverise shqiptare dhe z. Topi dhe përpjekjet e vazhdueshme për senziblizimin e ceshtjes shqiptare te Lugines ne arenen nderkombetare, njfotn agjencia informative “Presheva Jone”

Tirane, 25 tetor/ AIK-Presheva Jone

Bamir Topi, presidenti i Republikës së Shqipërisë, ka takuar sot  kryetasr t epushtetit lokla t eLuginers se Presheves, rrespektivisht Ragmi Mustafen (PDSH) kryetar i komunes se Preshves  dhe Jonuz Musliun (BDL) kreyetar te kuvendit komunal te komunes se Bujanocit. Z Topi nga ky takim me perfaqesiesit e Lugines ka pohuar se qveria shqipare e mjaft perkushtim po ercjelle  zhvillimet e fundit ne Medvegje, Bujanoc dhe Presheve. Siipas presidenti shiptare “shqipatret etnik te lugines se Presheves duhet te trajtohen dhe rrespektohen sipas  standardeve demokratike ndërkombëtare dhe inkuadrimin e tyre si qytetarë të barabartë në jetën politike, shoqërore dhe institucionale të shtetit të Serbisë…” 

Gjatë ketij takimi me z..Musliu dhe z.Mustafa, Topi duke kerkuar uninaminitet tek liderhsipi shqiptare i Lugines  ka theksuar se “shqiptaret e tri komunave, asaj të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës t’ju mundësohet një ambient i shëndoshë sigurie, duke i bërë thirrje, me këtë rast, të gjithë faktorit politik shqiptar atje, që të ruajë qetësinë dhe unitetin, duke shmangur acarimet dhe përplasjeve politike per interesa personale..” 

Nga ana e tyre kryetari i kuendit komual te Bujanocit dhe komunes se Presheves vlerësuan rolin e qeverise shqiptare dhe z. Topi dhe përpjekjet e vazhdueshme për senziblizimin e ceshtjes shqiptare te Lugines ne arenen nderkombetare. Burimet nga Tirana, kabineti impresidnetit kane njoftuar agjencine infortmative “Presheva Jone” se shte biseduar edhe per ceshtjen e studenteve dhe ceshrtjene  Abetares, per cka presidenti Topi ka qene i qarete, sikur edhe shefi i diplomacise shqiptare rreht ketzre dy ceshtjeve.

SHPËRNDAJE