„Serbia do të ketë vështërsi në anëtarësimin e saj në  BE  dhe kurrë nuk do të ketë perspektivë të mirë  në Evropë me shqiptarët e diskriminuar.  Pra, ne do të angzahohemi për një status më të avancuar të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.“ ishte ky qëndrimi i  prerë i presidentit Bujar Nishani  për Luginën e Preshvës nga takimi me publicistin Nefail Maliqi, gazetar në Zvicër.
Nishani angazhohet për një status më të avancuar për shqiptarët e Luginës së PreshevësPrishtinë, 30 gusht

Nga biseda  e  presidentit shqiptar me gazetarin edhe publicistin Nefail Maliqi në Zvicër  ai ka folur përvec situatës në ballkan, me mjaft admirim ka folur edhe për shqiptarët e Luginës së  Preshevës. Ai për ketë agjenci informative në Kosovën Lindore, kishte shprehur edhe preokupimet e tija  emocionale dhe  për situatën e vëllezërve nga Lugina e Preshevë duke dënuar poiltikan diskriminuese të regjimit të Beogradit.

 

„Serbia do të ketë vështërsi në anëtarësimin e saj në  BE  dhe kurrë nuk do të ketë perspektivë të mirë  në Evropë me shqiptarët e diskriminuar.  Pra, ne do të angzahohemi për një status më të avancuar të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.“ ishte ky qëndrimi i  prerë i presidentit Bujar Nishani ,  duke siguruar se qeveria shqiptare  do të vazhdojë kontaktet me lidershipin e pushtetit lokal dhe vazhdimisht të mbështes dhe përkujdeset për popullatën shqiptare jashtë kufijve amdinistrativ të shtetit shqiptarë, si në  Kosovë e Maqedoni, ashtu edhe në Luginën e Preshevës.

SHPËRNDAJE