Preshevë, 7 mars  -Presidenti i Shqipërisë Bujar Nishani ka zhvilluar sot nje vizite njëditore në  Luginen e Preshevës i cili u mireprit nga popullata sh¨qiptare ne Bujanoc dhe Preshevë. Gjate qendrimit ne Luginen e  Preshevës presidenti Nishani ka zhvilluar nje sër takimesh dhe bisedash me drejtuesit lokalë të komunës së Bujanocit, Presheves dhe Medvegjës.  Të pranishëm aty ishin jo vetëm drejtuesit shqiptarë, por edhe përfaqësues të partive politike shqiptare.

 

Nje takim te te tille presidenti shqiptar e kam zhvilluar edhe me lideret dhe perfaqesuesit e shqiptareve në Medvegjë: Florim Sahiti, Leme Xhema dhe Rexhep Abazi. Në pamundesi qe te shkoje edhe në Medvegjën e Idriz Ajetit dhe Xhim Xhemës, Nishani ka kërkuar falje nga medegjasit per shkak agjendes së ngjeshur, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

Nga ky takim të prafqesuesve të shqiptareve nga Medvegja,  Florim Sahiti, Leme Xhema dhe Rexhep Abazi kane njoftuar presidentin shqiptar për situaten aktuale ekonomike dhe politike, ne veqant mbi ate arsimore, diskrimnimin dhe eksodin e shqiptareve nga ky mjedis gati gati te boshatisur nga te rinj. Nga ana e tij presienti Nishani ka shprehur shqetesim per këte situatë te pavolitshme, me nje mesazh qe qartë, që t’mos braktiset vendi i të parëve.

 

Ne fund te ketij takimi të presidentit Nishani ka sigruruar perfaqesuesit shqiptar nga Medvegja per mbeshtetje dhe bashkepunim te plote duke i ftuar ata diteve te ardhshme per nje vizitë në Tiranë.

SHPËRNDAJE