Presidenti Meshihat Mufti dr. Mevlud ef. Dudiq i shoqëruar nga drejtori i Medresës dr. Rexhad ef. Plojovic ka qendruar sot ne Preshevë po takimit me myftiun ata vizztuan edhe Medresën Gazi Isa-beg në Preshevë, njafton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Me këtë rast u mbajt një takim dhe një takim me studentët dhe më pas me pjesën e Këshillit të Mësimdhënësve, ku u diskutua situata aktuale dhe sfidat me të cilat ballafaqohet bashkësia islame dhe ndarja Medrese në këtë fushë.

U arrit një marrëveshje mbi aktivitetet që duhen ndërmarrë për të forcuar unitetin e Bashkësisë Islame dhe pozitën e saj, si dhe për të përmirësuar punën në Medresë.

Pas pjesës zyrtare të vizitës së delegacionit të Meshihata, ajo bëri një lutje dysheme në xhaminë e Ibrahim Pashës në Preshevë dhe më pas me kahva, ajo vazhdoi të shoqërohej dhe fluturoi me xhevahire, për t’u njohur me situatën dhe nevojat e muslimanëve në këtë zonë.

 

 

SHPËRNDAJE