Theodor-Meron-100Hagë, 8 qershor   -Kryetari i Mekanizmit për Gjykatat Ndërkombëtare Penale ( “Mekanizmi” ose “MICT”), gjykatësi Theodor Meron, ka paraqitur sot raportin e tij para Këshillit të Sigurimit të OKB- mbi gjendjen e ecurinë e punës së Mekanizmits etribunalit nderkombetar,  ku  bëhet  fjale edhe per Serbine,  njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jone”

 

Sikur kryeprokurori i ICTY Brammertz edhe presideti Theodor Meron ka akuzuar serish Boegradin duke shprehur keqrdhje se “Serbia po përballet me larg nga rruga për bashkëpunim të plotë me Tribunalin”, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Presidenti vuri në dukje se, gjatë periudhës, Mekanizmi ka mbështetur gjykim të ri në rastin kundër Jovica Stanishiq dhe Franko Simatoviç, dhe procesin e ankimit në rastet në lidhje me Radovan Karaxhiç dhe Sheshel.

Përveç kësaj, gjatë periudhës raportuese, gjyqtarët e Mekanizmit ka bërë gati 200 vendime dhe urdhra për çështje të ndryshme, duke filluar nga kërkesa për ndihmë nga gjykatat kombëtare me kërkesat mbi akuzat për mospërfillje. Presidenti theksoi se gjyqtarët kryer funksionet e tyre nga distanca, nga bota “, me kujdes dhe maturi, dhe në përputhje me standardet më të larta.”

 

SHPËRNDAJE