vucpreshvaaPreshevë, 8 qershor   -Ne prag te zgjedhjes se qeverise serbe,  kryeministrti Aleksander Vucicic partia e te cilit doli fituese e zgjedhjeve te 24 prillit gjate nje konfrence shtypi sot ne Boegrad ka bere fjale edhe për koalicionet e mundshme per qeverine e ardhshme e cila javen e ardhshme duhet te zyrtarizohet duke përmendur këtu edhe shqiptarët entik ne Luginen e  Preshevës, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Pas  dy ditëve të konsultimeve për të formuar qeverinë e re, Vuçiç u tha gazetarëve se  pas njer ser takimesh me shqiptarët  nga Serbia jugore u ra dakord që përfaqësuesit e tyre te drejtojne  Trupin Koordinues për Serbinë Jugore (Luginene  Preshevës)

“Me Partine për Veprim Demokratik u ra dakord që të zbatohet në iniciativën e tyre për të drejtuar  Trupin Koordinues të qeverisë për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë nga shqiptarët në jug të Serbisë.” ka shruar Vucici, transmeton “Presheva jonë”

Kur është fjala për boshnjakët dhe shqiptarët, Vuçiç ju kërkoi atyre që të “rrespektojnë shtetin e Serbisë, duke theksuar se marrëdhëniet e mira me serbët, shqiptarët dhe boshnjakët janë shumë të rëndësishme.”

Stankovic i padeshirueshem ne Luginë, deshi apo s’deshi, eshte koha qe shqiptarëve ta marin n’dorë  Trupin Kooridnues, ka shrtuar dje agejncia  elajemeve “Presheva jonë” ne raportij  e saj te titulluar: Stankovic dorëzohet. Riza Halimi kandidat potencial ne krye te Trupit Koordinues

Duke folur per diskrminimin eshipatreve ne Luginen e Preshevës kyretari ii ri i Bujmnacolit  Shaip Kamberi ka shtuar nevojen  për rifillimin e bisedimeve mes beogradit dhe Preshevës te bllokuara qe a vite,  dilalog ky konform  shtatë pikash prezentuar nga lidershipi shqiptar i Luginës  perfshire ektu edhe problemin e teksteve shkollore në gjuhën shqipe.

Lidhur me këte shefi aktual i Trupit Koridnues Zoran Stankovic si i padyshirueshem ne Luginë, duket se  eshte dorezuar i cili ka pohuar se “ne  jemi të njohur me idenë se per nje shqiptar ne krye te Trupit Koordinues , cka ne nuk kemi asgjë kundër kesaj..”

Vec kesaj kyretari Shaip Kamberi ka shtuar nevojen dhe krejt logjikem siq u shprehur ai, qe ne komunat shqiptare ne krye te Trupit Kooridnues te jete nje shqiptar e jo sikur deri me tani serb, nga Zoran Stankovic i cili per shqiptaret ne rajoin eshte i padeshirueshëm.

Ndyrshe edhe kryetari PVD-së Riza Halimi para ca ditesh për agjencine elajemeve “Presheva jonë” ishte shropehru  se “këto vitet e fundit me Zoran Stankvicin në krye te TK-së, shqiptaret panë me shume sherr se hajr !”

SHPËRNDAJE