Aleksandar Vucic, presidenti i Serbisë, ushqehet nga Hitleri në ballinën e gazetës serbe, “Danas”

 

Gazeta serbe “Danas” në ballinën e saj, sot ka paraqitur një karikaturë ku shifet presidenti serb  Aleksandar Vuçiq si foshnje ne krahët e Hitlerit duke u ushqyer nga ai. Lidhur me këte karikature kane plasur reagime, kritika e lavdërime, cka nuk ka munguar as ai i presideti Vucic i cili eshte përgjigjur nga Brukseli ku drekonte me Hashim Thacin, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Vucic flet për “lirine e shprehjes”, kurse “Reporters Sans Frontieres” kritikon Serbine për diskriminim te mediave dhe mungese te shprehjes se ë?! 

“Karikatura ne “Danas” është dëshmi për lirinë e shprehjes në Serbi” ka thne Vucic. Sipas tij “Për cka behet fjale ketu. Unë me Hitlerin? Pjesëtarët e Hitlerit më kanë vrarë familjen. Por, çfarë të bëjmë, e tillë është demokracia në Serbi”  (“„O čemu je reč? A šta je rekao Martinović? A ja Hitler? A meni hitlerovci pobili celu familiju. Ali, dobro, šta ćete, to je demokratija u Srbiji“.”)

Sa i përket “lirise se shprehjes” qe flet Vucic, dite me pare mediat perendimore akuzuan Serbine për diskrminim dhe muingesne e lirise së shprehjes, per cka kane shkruar edhe mediat veropiane (“Reporters sans frontières lance ce lundi une campagne sur les intimidations dont sont victimes les journalistes en Serbie. Par exemple, a risqué l’expulsion le correspondant de la RTBF, Libération, RFI, la RTBF, Le Soir et La Tribune de Genève..”) shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ai ka thënë se nuk ka nevojë ta sheh ballinën e “Danas”, por ajo tregon qartë për nivelin e lirisë së shprehjes në Serbi.

“Dyshoj nëse diçka e tillë mund të ndodh në ndonjë shtet tjetër. Unë ndihem krenar. I uroj për këtë. Madje, nuk mendoj as t’i padis”, shtoi ai

SHPËRNDAJE