Ideja e presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, për bashkimin e Luginës me Kosovën, po përkrahet nga nje gruip njerëzish të Luginës së Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit.

 

KTV: Dhjetëra qytetarë dhe aktivistë të shoqatës “Çamëria” kanë pëwrkrtahur sot ne Prishinë idene e Hashim Thacit

“Kjo u bë e ditur të shtunën, kur dhjetëra qytetarë dhe aktivistë të shoqatës “Çamëria” kanë marrë pjesë në “Marshin për Bashkim” të Luginës me Kosovën..” raporton KTV.

Marshi per «bashkim» (ideja e Thacit) në Prishtine pa liderë nga Presheva. Megjothate ay u pa Ragmi Mustafa, ashtu siq ishte pritur, ka kërkuar që të hiqet taksa prej 10% për bizneset e shqiptarëve në Serbi, pasi sipas tij, kjo i dëmton shqiptarët e Luginës dhe bizneset e tyre. Keto taksa per 20 vite me radhe ishin vene ne kohen e Hashim Thacit.

Nexhmi Muçiqi, nga shoqata “Çamëria” në Kosovë, është shprehur se bashkimi i Kosovës me Luginën do të thotë angazhim i shtuar për bashkim me troje të tjera shqiptare.

Sipas kryetarit të Lëvizjes së Progresit Demokratik, Shqiprim Musliu, nuk ka rrugë tjetër, përveç bashkimit të Luginës me Kosovën.

Me flamurin kombëtar në dorë, nisja e “Marshit për Bashkim” u bë nga biblioteka kombëtare “Pjetër Bogdani” deri në sheshin “Skënderbeu”.

Pjesëmarrësit e tjerë mbanin banerë me mbishkrime: “Luginë Shqipëria është me ju”; “Luginë Kosova është me ju”; “Luginë Ilirida është me ju”; “Luginë Çamëria është me ju”, e të ngjashme.

Presheva ne Prishtine pa lidere ne Marshin per «Bashkim» e pefolur qe nje muaj, muaren pjese vetem dhjetra potestues?! Do përkujtuar se vetem ne Prishtine dhe Fushe-Kosove sot jetojne mbi 10 mije shqiptare nga Lugina. Nga kjo del se ideja a Thacit as kesaj radhe sju shit ne Luginen e Presheves i cili po synon te ndaje Kosoven me demagji ndaj Luginës, te ciles kurre sja ka premendur Referendumin e vitit 1992!

SHPËRNDAJE