Preshevë, 2 shtator  -Siq kemi njoftuar Presidenti serb Aleksandar Vuçiç sot ui gjennd ne Preshevë ku takoi ne rrugë (Tabanovcë.) kryeministrin maqedonas Zoran Zaev. Ata, pa pranine e liderëve nga Lugina flasin per Kosoven dhe shqiptarët?!, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Vuçiç theksoi se Serbia dhe Maqedonia janë dy vende miqësore, dy njerëz shumë të afërt, të cilët kanë marrëdhënie shumë të ngushta historike, si dhe strategjikisht shumë afër.

“Përkufizimi i qytetarëve të Serbisë është se ne kemi marrëdhëniet më të mira të mundshme midis Beogradit dhe Shkupit. Serbia e konsideron popullin maqedonas dhe Maqedoninë të jetë vërtet miqësor…” tha ne Preshvë Vucic.

Lidhur me marrëveshjen e Greqisë dhe referenduminm Vuci ne vazhdim shtopi se “ne nuk ndërhyjmë në punët e brendshme”

Vuçiç reflektoi mbi marrëveshjen e Maqedonisë dhe Greqisë mbi emrin dhe tha se të gjithë kontribuesit kontribuojnë në stabilitetin rajonal, siç është zgjidhja e mosmarrëveshjes, sigurisht e mirë për të gjithë rajonin.

Ai shtoi se Serbia nuk dëshiron të ndërhyjë në punët e brendshme të një vendi tjetër, por gjithmonë do të reagojmë pozitivisht nëse miqtë dhe fqinjët tanë bien dakord dhe zgjidhin problemet.

Kështu ai iu përgjigj pyetjes së një gazetari për referendumin e ardhshëm në Maqedoni për ndryshimin e emrit të shtetit, bazuar në një marrëveshje me Greqinë.

Ai njoftoi se do të bisedojë me Zaevin për të gjitha çështjet aktuale, si dhe për dialogun në Prishtinë. Vuçiç Zaev dhe e gjeti veten në zonën mes dy pikat e kalimit kufitar, dhe të diskutojnë zbatimin e “One Stop Shop” për menaxhimin e integruar të kufirit. Ky është takimi i dytë bilateral i Vuçiqit dhe Zaevit. Zaev vizitoi Beogradin për herë të parë në nëntor të vitit të kaluar si kryeministër, kur bisedoi me presidentin e Serbisë.

Të dy vendet kanë në vitet e fundit ka pasur marrëdhënie të mira bilaterale, e cila hodhi një opsion hije, paralajmëroi nga Shkupi, në pritje mbështetje të Kosovës në UNESCO. Më pas, Zaev ka konfirmuar interesin e tij për përmirësimin e marrëdhënieve dypalëshe me Serbinë dhe mbështetjen e dialogut Beograd-Prishtinë.

SHPËRNDAJE