Preshevë, 11 shtator -Pika doganore ne Preshevë (tabanoc) dite e sa vi po bohet pika me e vizituar ne ballkan. Nja janari i ketij viti deri sot ne këte pike kufitare ne Presheve kane kaluar mbi  katër milionë pasagjerë, prej te cileve rreth nje milion shqiptare si nga Kosova, Maqedoni, Shqiperia, Mali i Zi , Presheva e Greqia etj, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ne Preshevë kaluan 900,000 vetura dhe 20.000 autobusë e 30.000 kamionë 

Se vertetete Presheva është një pikat kalimtare eshte nga më të ngarkuar,dëshmohet nga të dhënat nga Administrata Doganore se që nga fillimi i vitit deri në e parë të shtatorit të këtij kalimit kufitar, hyrja dhe dalja Lugine e Preshevës-Maqedoni kaluan pothuajse katër milionë pasagjerë, 900,000 makina dhe 20.000 autobusë, 30 mioje kamion..

Në vendkalimin kufitar, kufiri ka më shumë gjasa të kalojë në mëngjes, ndërsa intensiteti i trafikut regjistrohet vetëm nga mesdita.

Këtë vit, si në vitet e mëparshme, turistët nuk janë të udhëtojnë në ditë të caktuara të muajit, e cila ishte praktika më herët, por trafiku ishte konstante – thonë nga Administrata Doganore. Do përkujtuar se ne piken kufitare ne Presheve shipatrewt levizin andej ekendej për shkak lidhjeve familjare me Maqedoni Ksove e sqhiperi por edhe dipaosra shoptare qe udhton, leviz cdo dite ne drejtime te vendeve evropiane si ne Zvicer, Gjermani, Belgjike, Itali, France, Austri, Holande, danmarke etj…

SHPËRNDAJE