Autoritet  e Prishtines dhe dhe ato shqiptare ne Tirane presi  delegacionin nga Presheva: Takim me ambasadorin e Republikes se Kosoves ne Shqiperi, shkelqesine e tije zotin Syle Ukshini, dhe ish ambasadorin e Republikes se Shqiperise ne Kosove, shkelqesine e tije zotin Islam Lauka. N etakim muarne pjesë Xhemaludin Salihu, kryetar i shoqates per trashigimi Kulturore te Lugines se Presheves, Ali Sinani anetare i shoqates per trashigimi kulturore te lugines se Presheves, Gani Krasniqi, anetare i shoqates per trashigimi kulturore te Lugines se Presheves, Rexhep Abazi nga Medvegja etj..

Recitues i shkelqyeshem: Samir Maliqi

Ne festen mbarëkombetare te “Plisit te Bardhë” qe po mbahet ne Malet e Dajtit me rastrin e jubileut kushtuar heroit kombetar Gjergj Kastrioti- Skenderbeu  edhe Presheva merr pjese aktive me kenge burimore preshevare dhe recitale.

Anetar Jurie nga Lugina e Presheves: Nehat Ramizi

Edhe më me vlere e beri Festavalin kombertar “Plisi i Bardh” prania e Dr. Rovena Vata një gazetare, letarare e studiuse, një emër tepër i njohur në Shqipëri, në rajon dhe më tej. Rovenën e gjejmë me studimet e saj, për letërsinë shqipe dhe antropologjinë në revista shkencore ndërkombëtare si në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Preshevë, Mal të Zi, Slloveni, Rumani, Itali, Suedi, Kanada dhe SHBA etj.

Ne festen mbarëkombetare te “Plisit te Bardhë” te organizuar nga Shoqata Bytyci ne jubileun kushtuar heroit kombetar Gjergj Kastrioti- Skenderbeu.

Kenaqesi e vecante qe juria e aktivitetit e perbere nga Migena Arllati,Rovena VataXhane Sherif Imeraj Agron Isa Gjedia dhe personalitete tjera te nderuara vleresuan poezine time me Çmimin e Parë.

Mesazhi I Skenderbeut per bashkim eshte akoma me aktual sot kur kombi gjendet I percare dhe njerezit duan vetem te ikin nga ky vend duke u veteleminuar si komb per shkak the politikave shkombtarizuese.

L’image contient peut-être : 5 personnes, dont Rovena Vata, personnes assisesSot, Poeteka Mbarkombetare “Ndue Bytyçi”, organizoj gjatë festës së Bytyçit, e cila mbahet tashmë prej 15-vitesh nga Shoqata Mbarkombetare “Bytyçi” Tiranë-Prizren, konkursin me krijimtari poetike kushtuar heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti -Skënderbeu, perzgjedhur kjo tematike, posaçërisht në kuader të vitit jubile të Heroit tonë Kombëtar.

• Konkurimi ishte i pasur dhe dinjitoz, u ndanë çmime të para, të dyta dhe të treta, në poezi dhe poem …

Juria e nderuar, përbëhej nga :

Prof. Migena Arllati , Kosovë – Kryetare e jurisë
Znjsh. Xhane Imeraj, – Sekretare e jurisë
Prof. Anton Papleka, anëtar nderi i jurisë
Prof. Nehat Ramizi, Lugina e Presheves, anëtar i juris
Dr. Rovena Vata -, Shqipëri, anëtare e jurisë

Për më gjërë rreth këtij konkursi dhe orës letrare të organizuar me poetet e pranishem në këtë event, do përgatitet një përshkrim dhe rezyme më e detajuar në ditet në vazhdim.

Xhane Imeraj

L’image contient peut-être : 8 personnes, dont Rovena Vata, personnes souriantes, personnes debout et plein airL’image contient peut-être : 4 personnes, dont Rovena Vata, personnes debout

L’image contient peut-être : 5 personnes, personnes souriantes, personnes debout, plein air et nature

 

SHPËRNDAJE