Lidere deh biznesmen nga Lugina e Prehsaves dhe veprojne ne Lugina e Kosovë, qe deshen te mbeteten anonim për agjencine e lajmeve “Presheva jonër”  kane pershndetur iniciative e shefit te qvwerise se Kosovës Hradanajt me taskat 100 % vene Serbisë si njehap i qëlluzar,  duke kerkuar mundesisht te heqet per Luginën e Preshevës. Po sipa styre fundja nuk bhet beti, “sepse ne kemi bajtur Serbine ne qafe për 10 vjet e Hashim Thacin qe 10 vjet me polisa e taksa per veturat ne dogane here 40 e here 20 euro,  po eshte nevoja edhe pese vjet ju durojme, deri sa Serbia te mbledh mend djhe ta njoh Kosovën shtet, se kjo Serbi veteme keshtu mund të behet terbi!..”

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim të mërkurën që të vendosen masa mbrojtëse prej 100 për qind për produktet e importuara nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Lidhur me këtë ka reaguar lideri partiak dhe biznsmen nga Lugina e Preshevës te cilen inicative e kane përshëndetur. Presheva pershdnet iniciativen e kryministrit Haradnaj me taska ndajk Serbisë. Ndoshta Beogradi ndal diskrminimin ndaj Luginës. Ata njezërit kane kërkuar nga Qeveria e Kosovës që kjo taksë mundesisht t’mos vendoset për Luginën e Preshevës. Ne edhe ne kohen e luftes dhe apra luftes kemi qene viktime e sanskioneve te Amerikes dhe nderkombëatre ndaj Serbisë, qe ja kemi dale disi. Përdryshe  Presheva, mesazh kryministrit të Kosovës, pas taksës së re Serbisë eshte “vec vazhdo zoti Haradinaj, per neve mos ta nijnë!..”

“Qeveria e Republikës së Kosovës mori një vendim për taks 100 % të produkteve serbe. Përmes kësaj takse çdo produkt që hyn nga Serbia për në Kosovë do të paguajë taks 100% duke përfshirë gjithë territorin e Serbisë.” eshte mirëpritur edhe ne Luginen e Preshevës.

 

 

I bëjmë thirrje Qeverisë së Kosovës, që ta vazhdojne politiken e tyre, sepse ne kur kemi bajt Serbine qe sa vite ne qafë, pse nuk e mbajme vllaznit tone per disa dite, derisa ta qesin Serbine n’gujza, cka pas ketyre sanksioneve pritet njohja e Kosovës nga Serbia. Nese duna te hiqen ky 100 per qindesh , Lideret e Presheves mund te shkojne te Hashim Thaci, jarani i Vucicit, qe ju ka premtuar bashkim.

SHPËRNDAJE