Korrupcioni, krimi i organizuar, moszbulimi i vrasjeve me motive politike..janë shkaku kryesor pse Kosova nuk eshte pranuar deri tash anetare e Inteprol-it, kane then sot për ahgjemncine elajemeev “Presheva Jonë” zyrtaret nga Interpoli

 

Pekin, Kinë – Asambleja e Përgjithshme e Interpolit ka votuar për të pranuar shtetin e Palestinës dhe Ishujt Solomon si vende të reja anëtare. Anëtarësia e trupit të policisë botërore tani arrin 192.

 

Për anetarësim e Kosovës në organizatën tonë nuk vendos Beogradi e as Prishtina, por Asambleja e Pergjithshme!

Résultat de recherche d'images pour "Interpol presheva jonë"

“Per antersimine Kosoves ne Interpol vebdsosin vendet anetare te organizates sonë. Është Asambleja e Përgjithshme që miraton rendin e ditës, të cilën ata do të bëjnë nesër.
Është Asambleja e Përgjithshme e cila voton për aplikimet për anëtarësim, ka deklaruar sot për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” zyrtarja e larte e  Interpol-it R.B. (“It is the General Assembly which approves the agenda, which they will do tomorrow. It is the General Assembly which votes on membership applications.“)

Korrupsioni, krimi i organizuar, moszbulimi i vrasjeve me motive politike janë shkaku kryesor pse Kosova nuk është pranuar deri tani anëtare e Interrpolit, jo se nuk është vend anëtar i OKB-së, kanë thënë sot për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë”, zyrtarët nga Interpoli

Kjo u miratua me një shumicë votash më shumë se dy të tretat në Asamblenë e Përgjithshme të INTERPOL-it, që momentalisht po mblidhet në Pekin për sesionin e tij të 86-të vjetor.

 

Asambleja e Përgjithshme e INTERPOL-it ne Pekin dje ka miratuar gjithashtu një rezolutë që interpreton nenin 4 të Kushtetutës, i cili rregullon kriteret në të cilat vendet mund të aplikojnë për anëtarësim në Organizatë në të ardhmen.

Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga burimet e saj diplomatike dhe policore-nderkombëtare ka mesuar se Kosova do te jete anëtare e Interpol-it në Asamblenë e Ardhshme.  Pamvarësisht se si intepretojne autoritetet serbe se gjoja “Kosova nuk mund të jetë pjesë e Inteprol-it, pa qenë anëtare e OKB-së” ketë e kane hedhur poshtë autoritetet e Interpolit përmes agjencisë së lajmeve “Presheva jonë”

 

Korrupsioni, krimi i organizuar, moszbulimi i vrasjeve me motive politike, anë shkaku kryesor pse Kosova nuk është pranuar deri tani anëtare e Interpolit

Sipas zyrtarve te Interpol-it  “një shtet i ri siç është Kosova, dhe jo vetëm Kosova, por kjo vlen për të gjitha vendet, se për të qenë pjesë e organizates sonë, pra e Interpolit, nuk është detyrim të jete vend anëtar i OKB-së..” ka deklaruar znj. R.B, zyrtare e Interpolit për agjecinë e lajmeve “Presheva jonë”

 

Sipas zyrtarëve të Interpolit, mospranimi i Kosovës sivjet nuk qëndron aty, por se lufta ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit janë kushte mjaft të rëndësishme dhe Kosova ne këte drejtim, vitet e fundit ka punuar shumë pak. Këtë edhe Prishtina zyrtare e di fort mirë e i është thënë disa herë, edhe gjatë

vizitës së fundit të ish-ministrit të Kosovës. Por, Kosova ka mundësi të përmisojë imazhin e saj dhe të bëjë më shumë në këtë drejtim para se të aplikojë për takimin e ardhshëm të Asamblesë së Përgjithshme…”

 

Sipas zyrtarve te Interpol-it  “nje shte i ri siq eshte Kosova, dhe jo vetëm Kosova, por kjo vlene per te gjitha vendet, se për të qenë pjesë e organizates sone, pra e Interpolit nuk është e obliguar të jete ai vend anëtare e OKB-së..” ka deklaruar  znj. R.B zyrtare e Interpolit për agjecine e lajmeve “Presheva jonë”

Sipas zyrtarë të Interpol, mos pranimi i Kosoves sivjet ne Interpol, nuk qendron aty, as rreth letrës së kryeministrit Haradinaj ska pasur lidhje me “shtyerjen e pranimit të Kosoves anetare e Interpol-it” siq pretendojne disa te intepretojne. Por, sipas zyrtareve te Interpol-it “Siq e dinio lufta ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit janë kushte mjaft të rëndësishme dhe Kosova ne këte drejtim viteve te fundit ka punuar shume pak. Këte edhe Prishtina zyrtare e din fort mir te ciles ju eshte thëne disa here, edhe gjate vizites se fundit te ish ministrit te qeverise se Kosovës. Por, Kosova ka mundesi te permisoj imazhin e saj dhe te bejne me shume ne këte drejtim per ta luftuar krimin e organizuar, para se te aplikojne per takimin e ardhshme te antereve, në Asamblene e Pergjithshme…”

 

“Kosova sot vazhdon të jetë vrimë e zezë e korrupsionit dhe kontrabandës dhe krimit të organizuar. Dhe mos anëtarësimi i Kosovës në Interpol nuk ka lidhje me Palestinën, pavarësisht se këto deklarata dëgjohen shpesh nga Kosova”, tha sot zyrtari tjeter i Interpolit C.A. për “Presheva jonë”.

SHPËRNDAJE