Preshevë, 20 dhjetor -Redaksia e gazetes serbe “VREME” ka derguar ftese edhe radaksisë se agjecise se vetme shqiptare dhe prestigjioze ne Luginen e Preshevës  per te marru pjese në nje tribune te organizuar nga koleget nga Beogradi te  parapare për sonte në Preshevë me moton ndoshta krej jashte temes dhe aktualitetit qe i prekupon shqiptaret e Lugines si: “Çfarë është Ballkani, atë që ata janë duke thënë, për të dhe atë që mund të jetë Ballkani..”

 

 

“Presheva jonë” merr pejse ne tribuna me koelget serbe kur koelget nga Beogradi ju kerkojne falje shqiptareve ku ne gazeteta  e tyre  për cdo dite ka shkrime plote urretje ?!  

Qe ne fakt Presheva  dhe Lugina sot ka probleme me me serioze dhe shume me  te medha si gjuha urrejtes ne mediat serbe kunder shqiptareve, librat shkollore, simbolet kombëtare, paunesia e amdhe, diskrminimi politik dhe ekonomik, varferia me e madhe ne Serbie dhe Evropë q eshtuar krimin e organizuar ne Lugine si prostitucionin dhe tarfikun me qenja njerezore  etj.. Sikur, nje nga keto temë do te trajtoheshin ne keto tribuna, padyshim se redaksia e agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” do te merrtee pjesë. Ne nuk kiemi nevoje t emarrin pjedse ne tubime te tilla sa per sy e faqe per tju berer qejfin  e mediave serbe nga Beogradit apo për t’ju  justifkikuar “aktivitetin” e tyre qe jane fiunancuar nga  Fondacionet e huaja.

 

Mu per kete edhe redaksia e agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” si partenere e IFJ dhe Reporters sans Fronitieres” ne Bruksel edhe kesaj radhe refuzon te ulet me koleget serbe ne një tribune në Presheve te cilet kur te kthehn ne Beograd nisin fyerjet ndaj shqiptareve si “siptari”, “teroristi” apo “Kosovo i Metoja” zhargon ky i perdorur ne kohen e diktatorit serb Milosevic

Per keto fyerje dhe tekte urrjetese me plot elemente raciste ne mediat serbe kan reagaur dhe denuar për m,es ahgejncvise s elajemeve “Persheva jonë” edhe zyrtare te OSBE-së nga Wiena dhe  IFJ dhe “Reporters sans Frontieres” nga Brukesilli. Prandaj redfkaisa e agejncise se lajemeev “Presheva Jonë” ulet bashke ne tribuna me koleget serbe vetëme atëhere kur ato ju këkrojne falje shqiptarve për fyerje dhe urrejtje sepse ky fjalor ne rend te pare nuk nderon mediat ne Serbi aq me teper vendit te tyre i cili po pergatitet qe neser te jete anetare e BE-.së

REDAKSIA

Izjava nedelje: “Vrlo često ih nazivam ‘dragi građani’ ili ‘naši prijatelji, građani iz južne srpske pokrajine’, ‘srpski građani’, ‘naši prijatelji Šiptari’ (VREME 844)

ŠIPTARI U PANICI: Ako pobedi Donald Tramp, Amerika staje uz Srbiju!

SINGAPUR PRIZNAO KOSOVO: Šiptari zapalili Tviter zbog 113. priznanja!

ŠIPTARI VLADAJU CRNOM GOROM: Dobili vlast, mandate, simbole, opštinu Tuzi, …
ŠIPTARI PRETE UBISTVOM SESTARA DABOVIĆ: Uhapšeni brat ne sme da zucne!

SHPËRNDAJE