NATO ka bërë një urim për vitin e ri, duke e shprehur atë pjesë–pjesë, në gjuhët e të gjitha shteteve anëtare. Per te folur ne shqip, gazetari agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” ne seline e NATO-s disa here me zyrtare te Aleances e kishte debatuar kete qeshtje duek ekrkuar nga ta qe e edhe në shqip te jepen jo vetem urimet por edhe dokumentacionet, komunikatat e press-it mbi aktivtete e NATO-s se paku ato mbi zhvillimet ne ballkan.

Duket se ky angazhim i “Persheva Jonë” qe NATO te flas shqip nuk i shkoi poshte dhe u zbatua. Vec kesaj, shqipja ne NATO po rrespektohet nga anetareismi i Shqiperise ne kete organizate botere te sigurise por edhe nga viziat e shpeshta te Haradinajt dhe Pacollit ne seline e NATO-s. Me kete mund te thuhet se shqiptaret jane bere faktor paqeje dhe stabiliteti në ballkan.

Vitin qe po e lëme pas do perkujtuar se NATO ishet majft aktive en ballkan. Zyrtari i NATO-s per agjuencine e lajemeve “Presheva Jonë” ishte shprehur se “Situata në veri shqetësuese, muri do të hiqet..”. Kjo deklarate beri jehine ne ballkan duke qur peshe Serbinë

E, dhe veçanta e këtij urimi për ne është se ai fillon në gjuhën shqipe. NATO duket se ka zgjedhur që kjo të bëhet në bazë të rendit alfabetik, dhe duke ditur se Shqipëria (Albania), si anëtare e kësaj aleance, është shtet me shkronjën e parë të alfabetit, atëherë urimi i NATO’s, ka nisur në shqip.

Në këtë urim për Vitin e Ri, të aleancës prej 29 anëtarësh, tregohet për përkushtimin e kësaj aleance ushtarako-politike, për të ruajtur paqen në botë, e veçanërisht në shtetet anëtare të saj.

 
SHPËRNDAJE