Résultat de recherche d'images pour "prostitucija makedonija"Preshevë, 30 dhjetor  -Gjate aksioneve te policise maqedonase ne vendbanimet shqiptare, ka arrestuar 35 serbe “pavacica” dhe “konobarica” dhe vajza seksi nga Serbia, njoftôn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Vajzat dhe gratë zbuluar kontrollet e objekteve, në pronësi të shqiptarëve, ishin të moshës 19 deri në 40 vjet dhe ishin të angazhuar per prostitucion, “vallatre” apo si “kengetare” në baret e nates në të gjithë Maqedoninë Perëndimore.

Zëdhënës i Departamentit të Policisë në Tetovë, Marjan Josifovski, tha sot se një total prej 25 bareve të kontrollit nga ana e policisë jane gjetur 53 shtetas të Maqedonisë dhe 112 gra të huaja, ndër të cilat 65 ishin nga Shqipëria, 35 nga Serbia, tetë nga Kosova dhe një nga Mali i Zi dhe Bullgarisë. Sipas njoftimeve gjitha këto femra ne keo lokale ishin deklaruar si “pevacica” dhe “konobarica”

Sipas autoritve maqedonase, kontrollet policore synonin zbulimin e shtetasve të huaj që banojnë padeklaruar, dhe përfshirja e tyre të jetë e mundur në trafikim dhe prostitucion.

Josofivski vuri në dukje se shumica e tyre ngritur kundër aplikimin e duhur dhe se pasi u sillet para një gjyqtari, pasi gjoba e shqiptuar deportohen në vendet e tyre, dhe ata të vendosur masën e ndalimit të hyrjes në Maqedoni prej një deri në pesë vjet.

Një zëdhënës Josifovski tha se, në krahasim me periudhën e pesë apo gjashtë vjet, numri i shtetasve të huaj të zbuluara zvogëlohet, ose të ndryshojë origjinën e gruas, pasi që ata më parë erdhën shtetas kryesisht të huaj nga Moldavia, Bullgaria dhe Ukraina, dhe tani pjesa më e madhe Shqipëri dhe Serbi.

 

Vajzat u dërguan në ndërtesat “Oriental As” dhe “Baci” në fshatrat Terciare të Zerovanjës dhe Bogovinës. Ata u punësuan si këngëtarë, kërcimtarë ose anëtarë të mysafirëve.

Qytetarët e huaj u arrestuan në një stacion policor në Tetovë dhe pastaj u transferuan në Departamentin për Krimin Ndërkufitar, Migracionin, të Huajt dhe Ripranimin për trajtim të mëtejshëm

SHPËRNDAJE