Preshevë, 25 janar -Nja dy-tre liderë (Shqiperim Arifi, Shaip Kmaberi ..) nga dhjete tjere sa ka Lugina e Presheves muajve te fundit nuk u nalen dot së tarahenuri larte e pashte Preshevë-Prishtine dhe anasjellats pas pine kafe me Hashim Thacin dolen me deklarata “hot” per “bashkim” me Kosovën. Por duket se edhe këto deklarata mbeten ne leter, vetëm llaf masdarke, apo si thone serbet “svaka cuda tri dana”.

 

Presheva harron “bashkimin” e Hashimit me Kosovën, pergatiten për zgjedhjet në Serbi. Me pas qene gjallë Jonuz Musliu ju kish ngreh veshin kryetarit te Presheves dhe Bujanocit! I kishte quajtur tradhtarë!

Themi keshtu sepes  Presheva ka harrur linjen per Prishtine, por po ngarende kah Beogradi te cilet po pergatitet për te dalur ne zgjedhjet parlamentare në Serbi. Keshtu se paku thone bajrakateret e Presheves dhe Buanocit (Shqiperi  Arifi dhe Shaip Kamberi)  qe sikur te ishte gajlle ldieri iLugines se Prehves i ndjeri Jonuz Musliu ihjs-koamndatn i UCPMB-së do tju thoshte “jazek” i cli gjtihnje kishtze injruar zgjedhjet serbe.

Musliu ne intevristne e fundit per agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ishe deklaruar shume i qarte se “shqiptaret e Lugines se Presheves duhet bojkotuar zgjedhjet ne Serbi dhe te dalin ne zgjedhjet e Kosoves nese flasin per bashkim ose nese Ludinen e  quajne Kosove Lindore”. Pe rkete deklartat bdiosa liedere tashmt enjohuzr ne Preshve ishin distancuar për te fituar poena ne Beograd ose per t’u bëre servil ndaj politikave serbe.

Kryetari i Luginës së Preshevës i ndjeri Jonuz Musliu, pas intervistës për “Presheva Jonë”, kishte çuar peshë Serbinë, pasi këmbëngul në bashkimin e Luginës me shtetin amë të Kosovës, conform vullnetit të popullit etnik shqiptar të Medvegjës dhe Bujanocit në referendumin gjithpopullor të 1 e 2 marsit 1992.

Pas vdekjes së veprimtarit te shquar dhe liderit te Lugines se Presheves Jonuz Mussiut lidet e e Lujgines e kane harruan bashkimin me Kosovën?! Kryetari i Preshevës dhe Bujanocit u bënë copa duke u hangër me deklerata mevete e here per bashkëpunim me Boegradin.

Musliu për mediat serbe ka thënë: Unë jetoj në Bujanocin e Kosovës. Shqiptarët etnik nga Lugina e Preshevës duhet të bashkohen me Kosovën. Ne nuk do të jemi “Shqipëria e Madhe” me Nishin. Ne nuk do të heqim dorë prej saj, është e drejta jonë”.

Per fund do  perkujtuiar se ne diten kur vershuan kritika dhe akuza te ashpra te shqiptareve nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia e Lugine e Presheves kunder Edi Rames per padine ndaj kryeminsrit shqiptar ne Prishtinë Ramush Haradinaj, ministri i tij Gent Cekaj kishte ftuar ne urgjence ne Trane dy-tri liderë nga Lugina e Preshevës gjoja për t’i “bashkuar”.

Gjurmeve te lajmit për “bashkimin” e dy-tre lidereve nga dhjete lidere tjere sa ka sot Lugina, me ndermjetsuesin Cakaj, nje minister te Edi Rames dhe Baton Haxhiut (bashkepuntor te shefit te UDB-së Stanishiqit). Ky “mnisbashkim” i ca lidereve ne Luginë, nga disa shoqata e qytetare ne rajon eshte pritur me skepticizem dhe me mjaft rezervë gje kjo e cila ende nuk eshte perëshëndetur nga askush (?!) preveq dy tri partive me sveti qe jane ne pushtet njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

 

SHPËRNDAJE