Presidentja e republikës znj.Jahjga, duke folur për dialogun  mes Kosovës dhe Serbisë ka deklaruar para Ban Ki-moon se Kosova ditë e sa vie po deshmohet si shtet demokratik dhe faktor stabiliteti në rajon.

 

Gjenevë/UNO,16 janar/ AIK-Presheva jonë

Presidentja e Republikës znj Atifete Jahjaga gajtë qësdnrimit në sa mitin e  Abu Dhabi të Emirateve të Bashkuara Arabe ka takuar edhe shefine OKB-së Ban Ki Moon me të cilin ka biseduar mbi situatën aktuale dhe szhvillime t efundit në Kosovë, kanë njoftur  burimet nga kabineti i sekretarit të përgjithshëm të  OKB-së redaksinë e agjencisë informative « Presheva jonë » në Pallatin e  Kombeve të Bashkuara në Gjenevë. Sipas ketyre burimeve njeriu numër një i OKB-së Ban Ki-Moon ka mbështetur proceset në Kosovë duke teguar otpmizëm se edhe çështja në veri të Kosovës do të zgjidhen në mënyrë graduale përmes dialogut mes Prishtinës dhe Beogradi. Presidentja e Republikës znj. Jahjaga nga ana e saj ka falenderruar sekrtarin e  Kombeve të Bashkuara dhe OKB-në për përkrahje  permanente në ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në Kosovë. Ajo duke folur për dialogun  mes Kosovës dhe Serbisë ka deklaruar para Ban Ki-moon se Kosova ditë e sa vie po deshmohet si shtet demokratik dhe faktor stabiliteti në rajon.

SHPËRNDAJE