Ose: Nëse portalet kosovare vendimet zvicerane per te ebne rend dhe ligj dne lufte kunder krimit te organizuar i konsiderojne “lajme te këqija” atëhere mund te thohet se keto media solidarizohen me kriminelet ose jane kunder Zvicres, nje vendi qe po i ushqen sot me buke dhe kontribuoi ne pamveresine e Kosovës, duke avancuar proceset demokratike dhe te zhvillimit re vendit, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Pse “lajm i keq” për shqiptaret, kur Zvicra ska vene ligje kurre për shqiptaret ?!

Nje intelektual, publicist i njohur ne Kosovë dite me pare tha se “Gazetaria ka vdekur ne Kosovë” cka kjo thenie mund te justifikohet kur kihet parasysh se pas lufte dolen shume “gazetar” si puqurkat pas shiut, me diploma te blera ose te flasifuikuara. Apo nga fakti se sot shume media jane ose servile ose paguhen nga partite politike apo boset ekonomik. Madje oraganizatat nderkombetare sikur “Reporters sanf Frontieret ” gjithnje dyshojne se pas mediave kosovare qendron mafia apo keto portale kane lidhje me bandat kriminale.

Kete dyshime edhe më e shton nje fakt, kur ne Zvicer gazetaret dhe mediat kane probleme financiare dhe ato po tkurren apo zhduket shue gazeta, kurse ne Kosovë dite e sa vite ato shtohen, domsodo lind pyetja kush i financon ato, apo kush  qendron pas tyre? Madje shume raporete ve dore dhe nderkombetare flasin se pas mediave, portaleve ne Kosovë sot qendrojne sherbime te dyshimta serbo-ruse apo organizata terrrosite e antishiptare (BIA, KGB, Serbia, ISIS, Gulenistet etj..) per shka shrbimet sekrtete (AKI) duhet te hulumtoj këto raste.

“Vjen lajmi i keq për të gjithë shqiptarët që jetojnë në Zvicër, merret vendimi i rëndë” eshte ky titulli i shumices se emdiave dhe protasle kosvare qe kae sjellur sot. Ne fakt, nej e ka shkruar ne fillim e pastaj varg evi (copy-past) e kane marrut te gjitha, ashtu siq funksionon “gazetaria profesionale” ne Kosovë. Dhe mu ketu qëndron poenta, se sot ne Kosove fatkqesiht ska media serioze as profesionale, ndryshe sikur te kishte padyshim se ato do te citoheshn edhe nga koleget, mediat boterore. Prandaj pak a shum ska pasur faj ai publicisti shqiptar ne Prishtinë, se  “ne Kosovë ka vdekur gazetaria” !!!..

Portalet, mediat kosovare a po inkurajojne kriminelet duke kritikuar Zvicren per vnien e rendit dhe ligjeve kunder autorëve te krimeve

Portalet, mediat kosovare, a po inkurajojne kriminelet duke kritikuar Zvicren per vënien e rendit dhe ligjeve kunder autorëve te krimeve? Sikur t’mos kishte ligje dhe sikur t’mos funskiononte dhe shteti juridik, padyshim se edhe ky vend do te ishte “bordell” si në Kosovë.

Ne vend se te pershedetet keto ligje, vendime te Zvicress lufte kunder krimit te organzuar ato krtikojne madje i quajne lajme te keqija ?! Fundjan Zvicra nuk i merr këto vendime vetem per shoiptaret , por per te gjithe qyteraret e saj , gjitha komunititet madje edhe kunder qytetareve te vet.

Titulli si “Lajm i keq per shqiptaret ne Zvicer” sikur portalet kosovare e dine ose pranojne se kush i prine te zezave, dukurive te këqijave dhe krimeve në Zvicer?! megjthse keot logje nu jane vene vetem per shqiptaret ?! Pse tenotjne keto media t’i kriminalizojne shqiptaret, te cilet ashtu keshtu jane “kriminalizuar” nga mediat serbe

Ishte agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ajo qe shkroi seketo ligje, vendime te reja te autoriteve zvicerane i konsideron si te miresardhura ne shkrimin e saj te titulluar: Vjen lajm i mire nga Zvicra për shqiptarët. Kujdes, mos beni krime ne vendin i cili po ju ushqen me buke dhe ndihmoi ne pamvaresine e Kosovës. Pra, ruane imazhin e kombit te juaj, ndryshe cdo veprim u juaj negativ do te vie bumerang jo vetëme ne imazhin e keqe te shqiptareve por edhe mbi ju, perspekiven e juaj.. ” ! A mund te na thot, ndokush se nuk eshte keshtu ?

SHPËRNDAJE