Shkruan: Valentina HALITI 
Ushtare e UÇKs
Pranverat sikur ne Evrope edhe ne Kosoven e lire (fale dhe pushkes se djemve, vllezerve  tane nga Presheva)  e presim me lule dhe me aromë. Por shiptaret e Presheves prfanevera i zen me tnake para shkollave dhe me aeroplan mbi  shtëpi..Pranevara shqiptare ne Lugine  nise me lotë e trishtime të neveritshme kur Srbia tregon dhmebt e forces para fm eijve fëmjeve, të provokuara nga të eturit për pushtet ,,nga ata që i thurrin vetes Lavdi para heronjve,.
Kosova mbrohet ne Preshevë!
Nga lufta ndëretnike në Kosovë mësuam se propaganda nuk pin më uj ,,vetëm me armë nē duar me sakrifica ,,me vuajtje vjen Liria.
Sot vijnë lajme te zeza nga Presheva, kjo toke shqiptare mbushet me forca te medha ushtrake armatim te rende luftarake, dje avion mbi koke e sot tanke mbi toke?! Ku eshte Triaan, ku eshte Prishtina, ku eshte “gardiani” i shqiptareve ne ballkan?! Eshtë tmerr me pa Presheven në atë gjendje dhe e gjitha nga politikan të papergjegjshem që akoma s’kan mundur te bashkojnë Mitrovicën e sot flasim si papagaj me refrein se “Presheven do ta marrim” nga Serbia.
Presheva si shum vise te tjera shqiptare ka mbet peng i politikes dhe i interesit te superfuqive që luajnë gjithmonë me vegla politike shqiptare.
-Ku jeni sot ju qē e shfrytezoni Presheven per poena politikë,  shkoni e ndaloni forcat serbe mos t’i terrorizojnë motrat, vëllezerit tanë atje..
Fjalë që vrasin përditë !!
Toka po digjet, e plakat po krihen ne Prishtinë. Kosova Lindore eshte lodhur e thafe e premtime, nuk duron me ajo kaq mashtrime e tradhti ,,UDBA-shet po luajn lojra me popullin shqiptar.
-Po mjaftë më !
Mos luani me zjarrin sepse një ditë do ju djegë edhe juve! Mitrovica e ndarë. Presheva e okupuar, janë keto fakte që tregojnë se fjalët janë pak .
Vetëm Zoti nëse bën mrekulli, atëherë Trojet tona do bashkohen.
Ku ështe Prishtina? ku është Tirana?! , Kur te zbrazet Presheva si Medvegja eshte vonë. Kam friken se neser Presheva do te thote: Knoma kengen për se gjalli oj Prishitnë!!!…
SHPËRNDAJE