polprshsPreshevë, 5 maj  -MUP ne dy aksmione  veçanta, ka arrestuar dy persona për trafik te qenjve njerezore, ne këte rast me 39 emigrante nga Siria. Policia në Bujanoc, në bashkëpunim me anëtarët e Njësisë Anti-terroriste në nje oborr të  fshatit Samoljica gjetur 29 emigrantët, njfotn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Është ndaluar nga plica  J.L (1993) nga Presheva, i akzuar për trafik njerezor, per kalimin e paligjshëm të kufirit me emigrante.

 

Polcia në automjete kane gjetur, katër veta dhe një armë janë konfiskuar përkohësisht

Policia po ashti gjeti armën në posedim të paligjshëm, si dhe dy automjete me targa të rreme, katër veta dhe tri automjete të cilat dyshohet se janë përdorur në kontrabandën e njeriut.

Policia akuzuar njeri 69-vjeçar ka ngritur padi penale për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale të prodhimit të paautorizuar, posedim, që mbante dhe transportin e armëve dhe eksplozivëve. Njeherit ankesa penale është ngritur kundër personit 44-vjeçar, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale të falsifikimit të dokumenteve.

 

Në nje aksion  tjetër, është arrestuar A.N (1972) po asht nga je fshat afer Preshevës, për shkak të ekzistimit të arsyeve për dyshimin se ka kryer veprën penale të kalimit të paligjshëm të kufirit dhe kontrabandim të njerëzve. Policia në fshatin xhep, komuna Vladicin Han,ka hasur ne automjetin “Skoda” regjistrimi VR (Vranje) t embuhsr plot eme emigrante. Emigrantët qëndrimi u anulua në Republikën e Serbisë me ndalimin e hyrjes së këtij viti, tha në një deklaratë të MPB-së.

SHPËRNDAJE