krasnnnnPreshevë, 5 maj  -Sikur shume lidere e personalite vendore e dnerkombëtzare edhe imami Shefqet Krasniqi ka përshënderut anetaresimin e Kosones ne UEFA sikur edhe liberalizimin e vizave. “Me liberalizmin e vizave , meqe qeverisesë Kosovës  i ka ikur treni. Prandaj, me liberalizmin e vizave Brukseli  i hoqi nje marre te madhe Evropës dhe qeverisë sonë. Por, megjithate, ma mire vone se kurre..”, ka deklaruar imam Krasniq pë ragjencine e lajemeve “Presheva Jonë”
Dr.Krasniqi ne nje bisede per agjencine e lajemeve “Presheva Jonë” ka phouar se “padyshim integrimet, ne këte rast çdo antarësim i ri i vendit ton në organizata të ndryshme ndërkombëtare është lajm i ire për ne dhe shumë i mirseardhur pe rperspektivne tone dhe ne e përshendeim atë.  Ne ishim të vetmit qe ishim të përjashtuar nga kjo organizat e madhe e futbollit dhe shyqyr e zunem trenin e fundit. Pastaj ne kemi shumë futbollistë të shkelqyeshëm të cilët luajnë në ekipe të ndryshme evropiane, e pse ata mos të luajn për kombëtarën e vet. Prandaj. Urime të gjith futbollistëve kosovar, suksese në të ardhmën…”
Krasniq: Me liberalizmin e vizave  Evropa ja ka hequr vetes nje marre tze madhe!
Sa i përket lajmit për liberarizimin e vizave, dr. Krasniqi ne vazhdim për “Presheva Jonë” ka thënë  se  këtu “kam më shumë për të thënë, me liberalizmin e vizave , meqe qeverisesë Kosovës  i  ka ikur treni. Por, megjithate, ma mire vone se kurre..”
Së pari: Evropa me këtë hap e ka hequr një turp nga vetja e vet sepse ka qenë turp për Evropën të vetmit neve me na ndaluar udhtimin atje deri më tani, ka shtete tjera të rajonit aë asgjë nuk janë më të zhvillura se vendi ynë, por ato që moti kanë udhëtuar pa viza.
E dyta: Një ndër shkaqet e vonimit të liberarizimit të vizave kanë qeverit tona të cilat nuk i kanë prëmbushur kriteret.
E treta: Udhtimi nëpër Evropë ani pse është i mirseardhur, ai nuk ua zgjedh problemin kosovarëve, njerëzit don punë, donë rregullim të jetës së tyre. Udhtimi në Evropë për shumë kë vetëm sa do ua shterr gjepat e asgjë më shumë. Por megjithatë ne e përshendesim edhe këtë hap të ndërrmarr nga Brukseli.krasnnqq
SHPËRNDAJE