Policia kantonale e Zurich-ut dhe Aargau-s kanë shpërbërë në funsd të kësaj jave një bandë prej 22 trafikatësh të drogës me 20 kg drogë me  një shumë prej 500,000 frangash, njofton agjencia “Presheva jonë” duke ju referuar  burimeve të policisë se Cyrihut.  Një prej trurit të kësaj bande, sipas policisë zvcierane, është një serb 33 vjecar, i cili ka dërguar mjete e fituara nga trafikut në Holandë dhe Serbi.

 

Zyrich, 18 mars

Gjithëcka kishte filluar nga nje kontrollim rutinor tafikua nga ana e policisë komunale. Në qershor të viti 2010, Policia e qytetit Regensdorf (ZH) bien në 79 pjesë të heroinës zbuluar në një qantë shpine tek një maqedonas 24 vjecar.  Gjatë kontrollit që pasoi në kantonin e tij në shtëpi e Aargau, hetuesit kanë gjetur drogë dhe substanca heroine dhe një turmë  telefona celularë.

 

Nga i dyshuari ishin shitur 16 kg heroinë në dy muaj, kanë njftuar  gjatë javës që shkoi policia kantonale e Zurich-ut.. Ai gjatë këtij trafiku te hollat e fituara i kishte transferuar tek një serb 33 me qëndrim në Aargau. Ky i fundit, serbi  ishte aktori kryesor i kësaj organizate kriminale i cili përmes kanaleve të ndryshme ka dërguar para në destinacion  të Serbisë dhe Holandës. Ai kishte rekrutuar edhe trafikantë tjerë nga jashtë, tek të cilët u gjetën në shtëpi paisje të ndryshme bashkë me telefona dhe makina.

 

Pjesëtarët  e kësaj grupe kriminale dhe trafikantësh  të posademoluar nga policia zvicerane janë arrestuar gjatë muajve të fundit bashkë me konfiskimin e drogës dhe mijëra franga zvicerane, ka treguar për agjencinë zvicerane  (ATS) një zëdhënës i policisë së Zhurich-ut, ku shumica e tyre janë nga Serbia dhe vendet e tjera të ish-Jugosllavisë.

SHPËRNDAJE