Viktima, gruaja kosvare ka deklaruar policisë se që nga viti 2008 përjeton dhunë  duke u rrahur për dy apo tre herë në muaj edhe ate para fëmijës së tyre.Dje ajo ishte rrahur sërish, kafshuar dhe të kërcënuar me vdekje.

Gjenevë, 18 tetor/ AIK-Presheva jonë

Dje në orët e pasdites  një patrullë polciore në Meyrin vizoti një famialje nga Kosova ku një person (1990) ka arrestuar, i akuzuar për dhunën në familje, njofton  polcia zvcerane përemes një kominikate agjencinë informative “Presheva jonë”  Operatori i centralit të telefonisë ju kishte thënë polcisë se ushtonte banesa nga britmat e një gruaje në telefon. Ku për pak castesh , policia ka rritur në vendine ngajrjes duke hyr në banesë ku ballafaqohen  me një gruan, në lot, kua të prna kihste fëmijën dy vjet e gjysëm.  Plcia ka marrur qiftin dhe fëmijën për bisedë informative dhe për të nisur procedurën e hetimeve kundër këtij rasti në stacionin policorë në Blandonnet të Mayrinit.

Sipas konstative të para, viktima kihste shenja të dhunës në gjithë trupin, kan¨èe konstatuar mjekët. Mjeku gjeti një gjendje shoku dhe plagë të ndryshme. Së fundi, viktima kishte në këmbën e djathtë në një hark “cchymose” që  përputhej me një mëshuar të forte nga njeriu. Sipas dëshmive, gruaja kishte pasur një dhunë të ngjashme në vitin 2008, por gruaja nuk kishte paralajmëruar polcinë, duke pritur se ndoshta burri i saj dio të përmsiohej

 

Viktima, gruaja kosvare ka deklaruar policisë se që nga viti 2008 përjeton dhunë  duke u rrahur për dy apo tre herë në muaj edhe ate para fëmijës së tyre. Deri më tani dhe përkundër një veprimi fillestar të policisë mars, ajo nuk pranoi të ankohen. Dje ajo ishte rrahur sërish, kafshuar dhe të kërcënuar me vdekje. I pandehuri tha se duke argumentuar me gruan e tij dhe  kanë konflikt  një herë në çdo tre muaj, si zakonisht në prninë  e fëmijës së tyre. Ai pranon se ai e ka shtyu, goditur dhe gruan  e tij duke u kafshuar, urrejtur.. Ai duke miohuar s eka kërcnuaragruan e tij,  para policisë pohon se  “nuk ka mund të kontrollojë veten.”

Duke pasur parasysh ketë rast të dhunës familjarem, arsti imë sipër, tashmëe¨shtë bërë një cështje e vënë  vënë në dispozicion të prokurorit publik.

SHPËRNDAJE